Политическата ситуация в Германия след парламентарния вот- социалдемократите станаха първа

...
Политическата ситуация в Германия след парламентарния вот- социалдемократите станаха първа
Коментари Харесай

Изборите в Германия: Големите печеливши са „Зелените“ и либералите

Политическата обстановка в Германия след парламентарния вот- социалдемократите станаха първа мощ в Бундестага. Те събират 25,7% от вота на гласоподавателите.

Само с към % и половина след тях са християндемократите. Зелените означават най-хубавия резултат в историята на партията и заемат трето място. Либералите също ще имат повече депутати като четвърта мощ.

Крайнодесните от „ Алтернатива за Германия “ падат от трета на пета позиция. Макар и с малко под 5%, в Бундестага влизат и „ Левите “, тъй като имат трима непосредствено определени депутати.

Най-големите печеливши от вота са „ Зелените “ и Партията на свободните демократи, тъй като от тях зависи съставянето на новото държавно управление.

Двете огромни партии в Германия още веднъж заявиха, че се готвят да ръководят. И двете показаха за свои сътрудници „ Зелените “ и либералите.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Избирателите го обявиха ясно. Те демонстрираха, кой би трябвало да образува идващото държавно управление. Подкрепиха три партии- на социалдемократите, „ Зелените “ и либералите “, съобщи претендентът за канцлер на ГСДП Олаф Шолц.

„ Готови сме за договаряния за така наречен коалиция „ Ямайка “ със „ Зелените “ и либералите “, разгласи и Армин Лашет, претендент за канцлер на ХДС/ХСС.
Снимка: btvnovinite.bg
Двете партии към този момент не загатват третия вид - още веднъж огромна коалиция, само че и това не е изключено, разяснява журналистът Ян Емендьорфер.

„ Ще стане неприятно в случай че договарянията продължат прекомерно дълго, по-дълго от половин година. Но не мисля, че това ще се случи. Отношенията сред партиите още не са ясни, всяка партия ще се опита от реализира повече от своите хрумвания в коалиция, само че не се чакат огромни проблеми за обстановката в Германия “, споделя Ян Емендьорфер, основен сътрудник за Източна Европа в РНД.
Снимка: btvnovinite.bg
Либералите оповестиха, че ще беседват със „ Зелените “. Докато партиите водят договаряния, Ангела Меркел продължава да е канцлер на Германия.

И четирите партии заявиха, че няма да водят договаряния с извънредно десните от „ Алтернатива за Германия “.

А идващият парламент, който се събира след месец, ще е най-многочисленият в историята на страната с 735 депутати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР