Политическата ситуация е динамична. Предстоят най-различни събития, включително да видим

...
Политическата ситуация е динамична. Предстоят най-различни събития, включително да видим
Коментари Харесай

Тома Биков: Политическата ситуация е динамична, очевидно ще се наложат компромиси

" Политическата обстановка е динамична. Предстоят най-различни събития, в това число да забележим кой по какъв начин ще се яви - с какви стратегия и послания. Очевидно би трябвало да има компромис, тъй като няма да има политическа мощ, която да завоюва цялостно болшинство. Сложността на политическата рецесия е, че би трябвало да се водят диалози сред партии и политически водачи с тежка история в връзките си ".
Прочетете още
Това сподели пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

И акцентира, че партия ГЕРБ има разлики с Българска социалистическа партия по стратегически тематики, по тази причина една обща структура би била комплицирана.

" Когато беше взето решение, че няма да се коалираме в никакъв случай с Българска социалистическа партия, това беше изтъкване на Българска социалистическа партия като главен конкурент на ГЕРБ. Не мисля, че сега Българска социалистическа партия са главен конкурент на ГЕРБ, тъй като Българска социалистическа партия към този момент е дребна политическа мощ. Наш главен конкурент стартира да бъде " Продължаваме промяната ", с които също имаме много съществени разлики. Наш главен конкурент постоянно е била левицата и в този подтекст най-голямата лява партия постоянно се е изправяла против нас и ние против нея. В отишлия си парламент " Демократична България " имаха опция да играят основна роля в политическия развой, която пропуснаха по лековат метод. Не мисля, че в случай че Демократична България се събере с Политическа партия, то Демократична България ще има бъдеще като независим политически индивид. Коалирането Демократична България - Политическа партия ще завърши плана " Демократична България ".

Биков акцентира, че правосъдна промяна не се прави по бързата писта.

" Какво желаеме от нея? Да реализира триумф? Съдебна промяна се прави от парламент, който е извършил главната си функционалност да излъчи държавно управление. Не може да се прави ей по този начин, тъй като някой си го е сложил за цел, тъй като някой е внесъл някакъв си там закон и всички останали са длъжни да го приветстват и да го одобряват на бърза писта единствено с цел да можем да отидем след това в Брюксел и да кажем, че сме изпълнили петилетния проект. Това не е правосъдна промяна, а отблъскване на номер ".

По тематиката за РСМ той разяснява, че сега страната си е самоналожила несъгласие за влизане в Европейския съюз:

" Случващото се през последните седмици не дава доста съществени вероятности пред РСМ за скорошно започване на договаряния с Европейския съюз... Ние би трябвало да погледнем казуса оттатък клишетата, че сме братя, че сме близки. Реално имаме проблематичен комшия и би трябвало да гледаме на РСМ по метод, който да реши този проблем. Там наслояванията са дълбоки и те са в обществото. Политическият хайлайф единствено показва публичните настроения ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР