Политическата отговорност за участието или неучастието на финансовия министър в

...
Политическата отговорност за участието или неучастието на финансовия министър в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Борисов да поеме отговорност за финансовия министър

" Политическата отговорност за присъединяване или неучастието на финансовия министър в цялата тази сага се носи от премиер-министъра – той го показва за финансов министър от ръководещото болшинство. Да си я поеме тази отговорност – в случай че преценя, че няма проблем, дано да продължава да си стои финансов министър в неговия кабинет. Наказателната такава, в случай че я има, е работа на други управляващи и те би трябвало да си вземат своите решения (…) Жалко, тъпо за българския спорт и за българския футбол. "

Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV, откакто по-рано тази заран упрекнатият в данъчни закононарушения предприемач Васил Божков разгласява във " Фейбсук " нови изказвания, злепоставящи министър-председателя Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов.

Освен това Йотова разяснява тематики, свързани с рецесията след ковид. Тя предлага да бъде основан стопански и обществен щаб за ръководство на рецесията, който да взема своевременни решения.

" Икономическата и обществена рецесия чука на вратата ни. Мерките – не споделям, че те са неприятни, само че те са малко, незадоволителни, некоординирани и тъй като в последна сметка би трябвало един доста по-сериозен орган да се занимава с това, което следва в идващите месеци. Идеята е до лятото да имаме цялостна икономическа хронограма какво ще вършим оттук насетне тези месеци, тъй като индикаторите, без значение от уверенията на ръководството, са много тревожни . Вчера излезе една статистика на Европейска комисия, която споделя, че за България ще има 10.6% спад в Брутният вътрешен продукт. Това е може би една от най-големите стойности в целия Европейски Съюз. Макар че нашето Министерство на финансите приказва за 3%, някак си съм привикнала да имам вяра повече на европейските статистики ", сподели вицепрезидентът.

По думите ѝ в последните дни е проличало, че има раздор сред ръководителя на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и останалите в хора в екипа му. Йотова изрази и неразбиране за какво на брифингите се оповестява статистика, без да се наблюдават трендовете в разпространяването на болестта.

" Тази статистка демонстрира, че ние не направляваме вируса. Когато президентът преди два месеца сподели, че ни трябват повече проби, с цел да направляваме тези процеси, беше наименуван с обидни имена от министър-председателя ", добави тя.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР