Политическата криза се решава от избирателите в момента. Възраждане показа,

...
Политическата криза се решава от избирателите в момента. Възраждане показа,
Коментари Харесай

Костадинов: Само Възраждане постигна консенсус

„ Политическата рецесия се взема решение от гласоподавателите сега. „ Възраждане ” сподели, че е способно да прави взаимни отстъпки. Благодарение на компромисите, които направихме, в предходното Народно събрание, бяха признати два извънредно значими консенсусни акта, за които безусловно всички поддържаха нашата позиция. Единият беше Планът за възобновяване, а другият – осъждането на езика на ненавист в Северна Македония. Това съобщи в студиото на Нова тв ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов в отговор на въпрос какви благоприятни условия за ръководства вижда партията след изборите.

По думите му казусът е в това, че отсрещната страна не е склонна към взаимни отстъпки. „ Тя е привикнала да има цялостен монопол над властта и над медиите. Тя отхвърля да одобри, че огромна част от обществото в България отхвърля да живее в този актуален нео тоталитарен модел, в който има една позиция, повтаряна по всички малките екрани ”.
-->
Костадинов беше безапелационен, че партията му е била единствената, която е съумяла да реализира някакъв консенсус, с помощта на предложенията на партията в Народно събрание. „ Разбира се, че можем да приказваме и да реализираме компромис. Естествено, че можем. Те не могат. Ние го казахме и в предишния, и в по-миналия състав на Народно събрание. И го показахме – ходихме на диалози с всички. Но ние поставихме условия, които са сложени от нашите гласоподаватели ”, акцентира той.

Лидерът на „ Възраждане ” беше безапелационен, че партията му е подготвена да ръководи. „ Ние сме една от двете политически сили, които в предходния състав на Народно събрание бяха подготвени да показват кабинет. Ние казахме, че имаме състав на кабинет. Ние сме подготвени да управляваме и желаеме да управляваме ”, съобщи той. И добави: „ Партньорът ни е българският народ ”, само че отхвърли да даде съответен отговор на въпроса дали търсят съдружен сътрудник с думите „ явно е, че ние търсим благоприятни условия и в предходния кабинет говорихме с безусловно всички ”.

„ Политическата рецесия се взема решение по време на избори и няма нищо по-хубаво от това, че има избори в България. Защото изборите не задълбочават политическата рецесия – те я позволяват. Защото тя е поради това, че политическото статукво агонизира сега ”, безапелационен е Костадинов.

„ Таванът на цените нарушава всички пазарни правила. Освен това сходна мярка ще удари съществено дребния бизнес ”, уточни Деян Николов от " Възраждане ".

По думите му при възможен таван на надценката сигурно ще има банкрути на дребни магазинчета. „ Дребните търговци няма да могат да си покрият разноските с наложените 10 % надценка. Докато огромна комерсиална верига, която е с богат подбор – може да си разреши за няколко месеца да работи на загуба ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР