Политическата кариера на Бойко Борисов върви надолу, което сочи към

...
Политическата кариера на Бойко Борисов върви надолу, което сочи към
Коментари Харесай

Проф. Ал. Маринов: Кариерата на Борисов върви надолу

Политическата кариера на Бойко Борисов върви надолу, което сочи към близкия ѝ край. Това съобщи политологът проф. Александър Маринов пред " Фокус ". По думите на политолога Борисов е в политиката не от 20, а от 15 години, защото позицията на основен секретар на Министерство на вътрешните работи не е политическа.

„ Вярно е, че той беше нехарактерен основен секретар. Тоест, съсредоточаваше огромен медиен интерес и трансформира тази строго професионална позиция в нещо като шоубизнес. 15 години също е задоволително като време. Според мен другите интервали от активността му би трябвало да се проучват поотделно. Например, като кмет на София в двата му полумандата и по-късно като министър-председател. Могат да се проучват по доста индикатори тези години. Според мен най-ясната оценка се дава от публичното доверие и утвърждение “, добави проф. Маринов.

„ Вероятно си спомняте, че когато стана министър-председател за първи път се ползваше с доста високо утвърждение, със мощно позитивен показател на доверие. Някъде над 60 към 20, на моменти е стигал и до по-големи стойности. Сега обстановката е тъкмо противоположната – 20% утвърждение и доверие, 60% отрицание. При това става дума за един развой, който не е толкоз нов “, разяснява проф. Маринов и уточни, че в една политическа кариера са значими резултатите, които засягат хората, а не тяхното медийно отразяване. Според него политическата кариера на Борисов неотскоро върви надолу.

„ Резултатите стават все по-плачевни за българското общество. Това сочи близкия завършек на политическата кариера на Борисов “, сподели още проф. Александър Маринов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР