Политическата формация, начело с Кирил Петков и Асен Василев - ...

Политическата формация, начело с Кирил Петков и Асен Василев -

При обработени над 99% ПП води срещу ГЕРБ с 2,85%

Политическата групировка, отпред с Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме Промяната ", води на предварителните парламентарни избори. Това сочат данните на ЦИК към 18.30 ч. в понеделник след обработката на 99,51% от протоколите.

Според данните 25.65% от гласоподавателите са дали своят вот за Природен парк. ГЕРБ остава на второ място с 22.80%, а Движение за права и свободи получава 12,92%. Българска социалистическа партия е с 10.26% от гласовете. "Има подобен народ " е на пета позиция с 9.52% от гласовете. Още две партии влизат в 47-ото Народно заседание - "Демократична България " с 6.34% и "Възраждане " с 4.86%. Останалите политически сдружения понастоящем не минават четирипроцентния предел. Преброяването на гласовете не престава, предава Нова ТВ.

В изборите за държавен глава досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 49.45%. Подкрепената от ГЕРБ самостоятелна кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева е на второ място с 22.85%, което значи, че следва балотаж идната неделя. Трети е претендентът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, за който съгласно данните към 16.30 ч. са дали своят вот 11.51%./ factor.bg

Източник: skandal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg