Политическа партия бойкотира церемонията по встъпването в длъжност на президента

...
Политическа партия бойкотира церемонията по встъпването в длъжност на президента
Коментари Харесай

ГОРЕЩО В ПИК: ГЕРБ бойкотира церемонията по встъпването в длъжност на Радев. Карадайъ сред първите гости

Политическа партия бойкотира церемонията по встъпването в служба на президента Румен Радев, която се организира преди минути, видя ПИК. Нито един представител на партията на Бойко Борисов не пристигна на площад " Св. Александър Невски ".

За сметка на това водачът на Движение за права и свободи Мустафа беше измежду първите посетители на събитието. Появата на е озадачаваща поради острите разногласия сред двамата и избухналия етнически спор, откакто президентът попита на един от Консултативните препоръки по национална сигурност коя е родината майка на водача на Движение за права и свободи.
свързани новини13562преди 53 минути
Очевидно обаче президентът е стоплил отношението с Движението за права и свободи и през днешния ден дойде, с цел да легитимира встъпването във втори мандат на Радев. За такова доближаване на позициите и ползите се заприказва още след балотажа на президентските избори, когато Движение за права и свободи не застана зад съперника на - проф. Анастас Герджиков.

Сред другите политически лица бяха ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър председателят Кирил Петков, зам.-председателя на Народно събрание Кристиан Вигенин, министри от държавното управление, представители на правосъдната власт, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и сценаристите на Слави Тошко Йорданов и Филип Станев.

Освен отсъствието на ГЕРБ, от Българска социалистическа партия също не изпратиха други представители с изключение на Кристиан Вигенин, защото сега социалистите организират конгрес. " Възраждане " също не почете церемонията на президента.























Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР