Полезно обучение за младежи се организира в Бургас. Клуб "Медик"

Полезно обучение за младежи се организира в Бургас. Клуб "Медик" ...

Полезно обучение за младежи се организира в Бургас.

Полезно обучение за младежи се организира в Бургас. Клуб "Медик" към Национално Сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС" беше организатор на обучението "Здравословен начин на живот". Експертът Гергана Давидкова представя пред младежите обстоен анализ и комплексни решения за истински и целесъобразен метод как да живеем с мисълта за здравето. Дискусия с участниците, много въпроси от хората, много младежка енергия и много потенциал в новото поколение.
"Естествен е човешкият стремеж към дълголетие. Но как и да живеем по-дълго, и да не започваме деня с шепа хапчета, да бъдем жизнени и енергични до дълбока старост? За това трябва да се погрижим сами и да подпомогнем природата и нашите генетични заложби да се реализират. Никога не е късно да направим нещо за себе си. Можем да започнем с малки стъпки, но правени редовно и упорито те могат да ни отведат далече. Защото никога няма да стигнем до някъде, ако не тръгнем за там" каза Гергана Давидкова - лектор и председател на клуб "Медик" към сдружението.
Всекидневно здравето ни е застрашено от хиляди вредни въздействия и много от нас си казват: "Защо да променям режима си на хранене като досега съм погълнал с тонове нездравословни храни? Защо да го правя тепърва? Как да водя здравословен начин на живот като въздуха, който дишам е пълен с отрови и от това не мога да се скрия." Да, има неблагоприятни влияния, които не можем да премахнем поне в близко бъдеще, но защо не започнем сега, за да подобрим нашия микросвят и качеството на живота на тези, които обичаме.
Обучението се провежда по проекта Младежки Информационно-Консултативен Център /МИКЦ/ - Гласът на младите, финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) към Министерството на младежта и спорта.

Източник: burgas24.bg