Полезните свойства на етеричното масло от тамян са познати на

...
Полезните свойства на етеричното масло от тамян са познати на
Коментари Харесай

Защо е добре да имате у дома масло от тамян

Полезните свойства на етеричното масло от тамян са познати на хората от антични времена. В античен Египет богатите даже се къпели в него, вярвайки, че тамянът ще ги направи по-млади. Миризмата на тамян успокоява и спомага за възстановяване на здравето. Прочетете за някои от свойствата на маслото и евентуално ще желаете постоянно да имате прикрито флаконче в аптечката си.

Кашлица

Ако почувствате, че се разболявате, стартирате да кашляте, капнете няколко капки масло от тамян на задната част на врата си и скоро ще почувствате облекчение. Можете също по този начин да капнете две или три капки в чаша вода и да вършиме гаргара.

Белези

Ако имате белези, които желаете да извършите по-малко забележими, пригответе примес от масло от тамян и кокосово масло в равни пропорции. Втрийте в кожата. След няколко приложения ще забележите, че белезите към този момент не са толкоз ясни.

Ухапвания от инсекти

Маслото от тамян ще помогне за облекчение на сърбежа и възпалението на ухапаното място - просто втрийте няколко капки в кожата.

Имунитет

Тамян даже може да се приема перорално. Сложете единствено 1 капка масло в чай от лечебни билки, с цел да укрепите имунитета, с цел да избегнете настинки и доста други болести.

Спокойствие

Ако сте напрегнати или се чувствате изтощени, изтощени, летаргични, капнете масло на задната страна на врата си. Миризмата на тамян подтиква производството на хормоните допамин и норепинефрин, които са виновни за положителното въодушевление, позитивното разбиране на действителността. Това просто средство ще ви помогне да преодолеете умората и да се почувствате по-весели.

Рани

Капка масло от тамян ще помогне на раните да зараснат по-бързо и да се предотврати инфекцията.

Бръчки

Долу ботокса и скъпите кремове! За да се справите с бръчките, разтрийте няколко листа лавандула и прибавете няколко капки масло от тамян. Втривайте деликатно сместа в кожата си заран и вечер, оставете за няколко минути, след което изплакнете с топла вода.

Безпокойство

Ако имате пристъпи на необяснима тревога, носете със себе си масло от тамян. Капнете на дланта си и поемете надълбоко въздух. След няколко мига безпокойството ще стартира да отстъпва.

Здравословен сън

Ако имате проблеми със съня, имате усложнения със заспиването, а на сутринта се чувствате изтощени, пробвайте да поставите ароматизатор с масло от тамян до леглото. Или просто капнете няколко капки в чаша и я поставете покрай главата си.

Медитация

Ако сте почитатели на медитацията, евентуално знаете, че миризмата на тамян оказва помощ да се отпуснете и да се потопите по-дълбоко в процеса. Освен това оказва помощ да се концентрирате по-добре.

Миризмата на тамян у мнозина се свързва с църквата, с нещо мистично и от време на време тъжно. Следователно, подсъзнателно не всеки харесва тази миризма.

Тамянът обаче се употребява в свещени обреди, тъй като има доста неповторими свойства и може да защищити човек от зло. Хората постоянно са вярвали, че тамянът има специфични свойства и може да прогони злите духове, които ни носят заболявания и злощастие. Затова е добре понякога да се опушват стаите на дома с тамян.

Предварително изпробвайте дали не сте алергични към всяко етерично масло, като капнете капка на вътрешната страна на китката си и изчакате няколко минути. Пазете очите постоянно. Всяко етерично масло се разрежда с базово, в случай че ще го употребявате непосредствено с някаква цел. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР