Полетите на дълги разстояния ви карат да се чувствате подути

...
Полетите на дълги разстояния ви карат да се чувствате подути
Коментари Харесай

Как да се храните преди ПОЛЕТ

Полетите на дълги дистанции ви карат да се чувствате подути и изтощени? Ето по какъв начин да се чувствате заредени с сила и свежи.

Преди да напуснете къщата

Малко обмисляне може да има позитивно въздействие, когато става въпрос за здравословно хранене по време на пътешестване.
Звездни храни за поддържане на млада и здрава кожа
Състоянието на кожата ни безспорно е една от главните грижи на доста дами (и мъже също!) във връзка с нашата хубост. Ние непрекъсн...
Прочети повече
Пригответе закуски, които можете да вземете в самолета, като нарязани зеленчуци, които другояче ще се скапват в хладилника, до момента в който сте надалеч. Нарежете малко червени чушки, моркови, краставица и прибавете грах (или каквото имате) и поставете в торбичка с цип. Пресните и сушените плодове са чудесни, само че избягвайте лепкави плодове като портокали и манго, които могат да се разсипят в самолета! Крекери, енергийни блокчета, несолени ядки и цялостни опаковки са елементарно портативни и здравословни варианти.

Вземете празна бутилка вода. Можете да я напълните в летището, незабавно щом преминете през защитата, и по-късно да пиете и да хидратирате, преди да полетите и по време на пътуването си. Веднъж качили се в самолета, стюардесите ще се радват да изпълнят бутилката ви вместо вас. Дори и да не минават постоянно през самолета с количката за питиета, не се опасявайте да попитате, защото постоянно има вода откъм гърба.

Сложете пакетчета билков чай ​​в ръчния си багаж. Копърът и мента са потребни за храносмилането; джинджифилът може да облекчи гаденето и заболяването при движение; а лайката ще ви помогне да си починете и да се отпуснете. Можете да поискате от стюардесата чаша топла вода на борда на самолета. Само имайте поради, че някои страни (например Австралия) имат строги разпореждания за импорт, тъй че може да не сте в положение да донесете неизползвани пакетчета чай през митницата на летището.

Тези храни забавят стареенето

На летището
Ензими в храната: какво съставляват и защо са
Папаин, бромелаин, актинидин, диастаза, инвертаза, глюкоза оксидаза, каталаза, кисела фосфатаза, глутатион пероксидаза...всичките те са...
Прочети повече
В взаимозависимост от времето на вашия полет, можете да изберете да хапнете на летището. Ако сте на някое от по-големите летища, ще бъдете изправени пред голям брой благоприятни условия за избор. Изберете някъде, където можете да хапнете лека храна, състояща се от доста зеленчуци и/или салата, и постни протеини. Избягвайте надълбоко пържени и мазни храни, които са тежки за храносмилателната система и могат да причинят киселини и неприятно храносмилане, което води до доста неуместен полет.

Избягвайте „ газените “ храни като печен фасул, нахут, броколи, зеле, леща и лук, преди да се качите на борда. Във въздуха, когато налягането в кабината пада, всички газове в червата ви се уголемяват и това може да ви накара да се почувствате доста подути. Помислете по какъв начин бутилка с вода се уголемява в самолета и леко експлодира, когато я отворите по време на полет - същото нещо се случва в червата ви! Газираните питиета и дъвките могат да имат сходен резултат, тъй че пропуснете и тези.

Колко вода би трябвало да пием дневно – чували сте разнообразни версии, НО това е отговорът

НЕ на алкохола

Може да желаете да успокоите нервите си преди полета, като се насочите напряко към бара на летището, само че алкохолът е извънредно дехидратиращ. Пиенето преди полет, съчетано с ниската мокрота в кабината, понижава устойчивостта ви към настинки и грипни микроби, което ви прави по-податливи на заболяване. Придържайте се единствено към една алкохолна напитка, в случай че е допустимо, и по-късно пийте доста вода, с цел да сте сигурни, че сте добре хидратирани, преди да се качите на самолета. 

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР