Полетът на ракетата Atlas-5, с която марсоходът се доставя до

...
Полетът на ракетата Atlas-5, с която марсоходът се доставя до
Коментари Харесай

Днес марсоход на НАСА трябва да докосне Марс

Полетът на ракетата Atlas-5, с която марсоходът се доставя до Червената планета, продължи шест месеца: стартира на 30 юли 2020 година и измина съвсем 500 милиона километра.
Най-драматични ще бъдат по този начин наречените " седем минути смут ", когато Perservance ще се спусне на повърхността на Марс през горните пластове на атмосферата. След това Земята ще получи (или няма да получи) първите сигнали след кацане. НАСА ще излъчи целия развой на своя
Ако кацането покрай кратера Джезеро е сполучливо, марсоходът Perseverance ще търси признаци на биологичен живот на Марс. Сред инструментиje, с които той ще разполага, за първи път ще има дребен безпилотен аероплан, наименуван Ingenuity, с тегло под два кг.
Тази година към Марс към този момент бяха изпратени три задачи от разнообразни страни по света. В допълнение към американската, през февруари Обединените арабски емирства сполучливо изстреляха своя галактически транспортен съд Ал-Амал (Надежда) в орбита на Марс.
А през април китайската станция „ Tянвен-1 “ ще се опита да кацне на Марс, предава БГНЕС.
Кацането на Червената планета се смята за една от най-трудните задания в космонавтиката, в предишното повече от половината от всички задачи приключиха с крах.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР