Покуратурата във Враца обвини трима лекари за длъжностно присвояване на

...
Покуратурата във Враца обвини трима лекари за длъжностно присвояване на
Коментари Харесай

Районна прокуратура обвини трима от врачанската болница за длъжностно присвояване

Покуратурата във Враца упрекна трима лекари за длъжностно заграбване на 32 476 лв., благосъстоятелност на болница „ Христо Ботев ” в града.
 
Установено е, че в лечебното заведение е било разкрито поделение по „ Съдова хирургия “ . За да дава отговор на медицинския стандарт за битие на такова поделение в болничното заведение,  са били формирани документи, че работят и са назначени на главен трудов контракт двама лекари с приета компетентност по съдова хирургия, измежду които и началникът на отделението.

Разследването е открило, че другият доктор в никакъв случай не е осъществявал медицински действия в болничното заведение във Враца , не е прочут на никого от личния състав на здравното заведение , а е работил в болнични заведения в област Шумен. На същия доктор са били превеждани п арични средства като заплащане за присъединяване в комплицирани интервенции , за което са били съставяни публични документи с погрешно наличие - графици за наряди, протоколи  и други Районната прокуратура е открила, че по същото време този лекар е осъществявал здравна активност в болничното заведение в Шумен. Така в интервала март 2013 година - декември 2015 г.  на този доктор е платена сумата от 32 476 лева

Към н аказателна отговорност са привлечени началникът на поделение „ Съдова хирургия “ , както и някогашният и актуалният изпълнителни шефове на МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца за това, че са присвоили в интерес на трети човек парични средства на болничното заведение.

Н ачалникът на отделението по съдова хирургия е с мярка за неотклонение „ Подписка “.
 
Настоящият шеф на болницата  е с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ от 1000 лв..
 
Бившият началник на лечебното заведение е с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “  от 5000 лв..
 

Вчера Районната прокуратура във Враца е внесла искане за премахване от служба на сегашния началник на  МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца.

Разследването по досъдебното произвеждане продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР