Покритието на страната с кадастрална карта се изпълнява според заложените

...
Покритието на страната с кадастрална карта се изпълнява според заложените
Коментари Харесай

Кадастрална карта на България е почти готова

Покритието на страната с кадастрална карта се извършва съгласно заложените периоди. Вече съвсем е приключено преобразуването на картата на възобновената благосъстоятелност в кадастрална карта, като до края на годината се чака тя да покрие 95% от територията на страната. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на годишното общо заседание на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Към момента текат две нови публични поръчки за разработване на кадастрална карта и кадастрален указател на урбанизираните територии в землищата на 10 общински центрове и на обитаеми места на територията на още 36 общини. Кадастърът ще продължи да се развива, като бъде надграждан с спомагателни пластове за още типове подземни връзки. Целта е в кадастралната карта да бъдат отразени всички данни за всеки един парцел, тъй че хората да разполагат с информация в системата за всичко, което им е належащо на едно място.

Зам.-регионалният министър Валентин Йовев сподели, че сега на практика всеки компютър, обвързван с интернет, е точка за достъп до системата на организацията. Работи се към този момент и за основаване на профилираните карти.

Изпълнителният шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър инж. Виолета Коритарова изрази вяра да продължи да се развива съдействието с локалната власт и в бъдеще повече регионални и общински администрации да стартират да дават услугите на организацията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР