Покрай излизането на новия VR шлем HTC Vive Cosmos, тайванският ...

Покрай излизането на новия VR шлем HTC Vive Cosmos, тайванският

HTC, Vive Cosmos и 3D моделът на Мона Лиза

Покрай излизането на новия VR шлем HTC Vive Cosmos, тайванският производител наподобява е решил да притегли вниманието на повече консуматори с нов, неочакван план.

От този четвъртък в Лувъра в Париж са сложени 11 Vive Cosmos шлемове, които сблъскват посетителите с един от шедьоврите във френския музей, само че в много изменена форма.

Дизайнерите на HTC са основали извънредно подробен и реален модел на Мона Лиза, чиято цел е да запознае посетителите на музея с изкуството на Леонардо да Винчи по един в действителност друг метод.

В тандем със специфични инфрачервени скенери основателите на виртуалната Мона Лиза са основали модела тъкмо по метода, по който да Винчи е рисувал картината си.

Скенерите са им помогнали да надникнат за пластовете от багра, с цел да схванат в каква поредност са добавени всички детайли в картината, по този начин че възпроизведеният модел да дава отговор оптимално на действителната жена, която да Винчи е изобразил.

Ако тъкмо в този момент нямаме опция да мръднем до Париж, имаме опция да се насладим на виртуалния шедьовър през Vive Arts - платформата за VR на HTC, в която можем да " обикаляме " музеи от цялостен свят. /lifestyle.bg

Източник: dnesplus.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg