Покрай излизането на новия VR шлем HTC Vive Cosmos, тайванският

...
Покрай излизането на новия VR шлем HTC Vive Cosmos, тайванският
Коментари Харесай

Защо HTC създаде 3D модел на Мона Лиза

Покрай излизането на новия VR шлем HTC Vive Cosmos, тайванският производител наподобява е решил да притегли вниманието на повече консуматори с нов, неочакван план.

От този четвъртък в Лувъра в Париж са сложени 11 Vive Cosmos шлемове, които сблъскват посетителите с един от шедьоврите във френския музей, само че в много изменена форма.

Дизайнерите на HTC са основали извънредно подробен и реален модел на Мона Лиза, чиято цел е да запознае посетителите на музея с изкуството на Леонардо да Винчи по един в действителност друг метод.

В тандем със специфични инфрачервени скенери основателите на виртуалната Мона Лиза са основали модела тъкмо по метода, по който да Винчи е рисувал картината си.

Скенерите са им помогнали да надникнат за пластовете от багра, с цел да схванат в каква поредност са добавени всички детайли в картината, тъй че възпроизведеният модел да дава отговор оптимално на действителната жена, която да Винчи е изобразил.

Ако тъкмо в този момент нямаме опция да мръднем до Париж, имаме опция да се насладим на виртуалния шедьовър през Vive Arts - платформата за VR на HTC, в която можем да " обикаляме " музеи от целия свят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР