Покрай еуфорията след спечелването на Купата на България феновете на

...
Покрай еуфорията след спечелването на Купата на България феновете на
Коментари Харесай

Ще плати ли собственикът на Нова ТВ Драган Шолак 16 млн. на Черепа за Левски?

Покрай еуфорията след спечелването на Купата на България почитателите на Левски се размечтаха за още по-големи триумфи на обичания си отбор. " Сините " все по-сериозно анонсират упоритости за шампионската купа, която да бъде атакувана през идващия сезон. От два дни насам пък все по-коментирана е тематиката с възможната промяна на собствеността и името на Драган Шолак е постоянно споменавано.

Смята се, че Левски ще има рекорден бюджет през идващия сезон, в случай че маститият сръбски предприемач вземе " сините ". От известно време се знае, че Шолак демонстрира сериозен интерeс към мажоритарния пакет акции на Левски. Той към този момент има в портфолиото си от компании и футболен клуб от британската Висша лига - Саутхемптън. Шолак го управлява посредством компанията " Спорт Републик ", чийто главен акционер е точно телевизионният магнат. Той държи 80% от дяловете на британския клуб.

Наред с това Dоперира и на българския пазар. Той е притежател на " United Group ", под чиято шапка са " Nova Broadcasting Group " и " Виваком ".

Вече са извършени няколко кръга договаряния сред двете страни. От страна на Левски са взели участие притежателят Наско Сираков, изпълнителният шеф Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов. Представители на Саутхемптън и " Спорт Републик " са били Роберто Галярди и Расмус Анкерсен. Те са изгледали и финала за Купата на България - успеха с 1:0 над ЦСКА.



Ако се стигне до договорка, Левски ще разполага с доста стабилен бюджет. " Сините " ще имат съществени средства, които ще гонят тези, с които оперира хегемонът Лудогорец.

Целта ще е Левски да детронира " орлите " и да има тим, кадърен да нападна Шампионската лига. Коментирани са суми от над 30 милиона лв.. Естествено, първичните старания ще бъдат ориентирани към покриването на задълженията на клуба, както и по вложения в базата на " Герена ". Самият Станимир Стоилов непрекъснато акцентира, че най-важната задача пред клуба е да има съвременен стадион. Кандидат-инвеститорите към този момент са индикирали планове за наливане на 50 милиона лв. за цялостното доизграждане на " Георги Аспарухов ".

" Сините " обаче са доста деликатни в обстановката с възможната промяна на властта, откакто към този момент се опариха съществено с Джо Диксън. Още преди една година Наско Сираков беше подготвен да води договаряния с Шолак, само че по-късно на сцената се появи прословутия англичанин, който беше придружаван от Благой Георгиев.

На " Герена " също по този начин се надяват Васил Божков да опрости прословутите 16 милиона лв., които Левски има като дълг към негови компании.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР