Показанията на станциите към 7 ч. тази сутрин са под

...
Показанията на станциите към 7 ч. тази сутрин са под
Коментари Харесай

Лорита Радева от Столичната община за качеството на въздуха в София

Показанията на станциите към 7 ч. тази заран са под 50 микрограма, като се изключи станцията в " Младост ", където тези стойности са по-високи. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Лорита Радева, ръководител на комисията по околна среда в Столичната община.

Тя цитира систематизираните данни от миналите 24 ч.
Лорита Радева: Започнахме деня с една много смущаваща картина на равнища, 2-3 пъти надвишаващи среднодневната норма от 50 микрограма. Анализът на вчерашния ден сподели превишения от 150 микрограма единствено на станцията в " Надежда " и доста по-близки стойности на останалите станции.
Лорита Радева сподели, че съгласно разпоредбите няма " зелен билет ", защото той може да бъде въведен, в случай че показанията на най-малко 2 от станциите в София са за равнища на фини прахови частици над 200 микрограма.
Лорита Радева: Не се дистанцираме от данните на гражданските организации, само че следва да се регистрира, че в дните с мъгла има едно влияние на водните частици във въздуха, а данните се нуждаят от известна промяна при разбор.
По думите ѝ най-честите нарушавания са свързани с нерегламентирано горене на боклуци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР