Показанията на психолог от МВР се оказват ключови по делото

...
Показанията на психолог от МВР се оказват ключови по делото
Коментари Харесай

Убийството в Борисовата градина: СГС обяви мотивите за оправдателната присъда

Показанията на психолог от Министерство на вътрешните работи се оказват основни по делото за убийството в Борисовата градина. Това излиза наяве от оповестените от съда претекстове по процеса. През март 2021 година подсъдимият Йоан Матев беше оневинен за гибелта на Георги Игнатов.

Почти една година лиши на съда да изготви претекстовете, с които разгласи Матев за почтен по делото за убийството на 15-годишния Георги.

Решението не е единомислещо. Според претекстовете трима от правосъдния състав не одобряват, че точно Йоан Матев е умъртвил Георги, съобщи бТВ.

Близките на убития Георги още чакат претекстовете на съда за стартирането на Йоан Матев
„ От косвените доказателства се открива, че той е бил на мястото на убийството. Липсват обаче доказателства, установяващи връзка на подсъдимия с фактическото осъществяване на убийството “ се споделя в претекстовете.

Обратно - ръководителят на правосъдния състав и един от заседателите виждат доказателства. „ По делото са събрани задоволително безапелационни и безапелационни гласни доказателствени средства, въз основа на които може да се направи еднопосочен извод, че процесният нож, послужил като средство за осъществяване на действието, преди инкриминираната дата е бил владеене на подсъдимия “, показват те.

По данни на проверяващите противоречивият нож е открит от брата на Йоан Матев – Марсел. Той отхвърля да свидетелства против брат си. Разпитан обаче е психолог от Министерство на вътрешните работи, който е предал думите на Марсел след диалог с него. „ Братът на подсъдимия разказал, че двамата били отишли на тенис подготовка, само че подсъдимият споделил, че няма да тренира в този ден, а ще се поразходи, след което при завръщането си споделил, че е направил нелепост, тъй като наръгал с нож някакво момче, на което желал да вземе парите, а ножът, с който го наръгал изхвърлил в шахта “, споделя психологът.

Думите му не са признати като директно доказателство от болшинството на правосъдния състав. Коментарът на вуйчото на убитото момче: „ В България всеки се надява на същинска правдивост, само че тя някак си доста мъчно се случва. Вярвам, че прокуратурата ще стачкува и справедливостта ще спечелва “, споделя Илиян Георгиев.

Адвокатът на подсъдимия отхвърли коментар с претекста, че не е подходящо страна по делото да разяснява преди то да мине на втора инстанция. Решението може да се апелира в двуседмичен период.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР