Покана към Владимир Путин да направи официално посещение в България

...
Покана към Владимир Путин да направи официално посещение в България
Коментари Харесай

Румен Радев покани официално Путин

Покана към Владимир Путин да направи публично посещаване в България насочи президентът Румен Радев. Поканата беше отправена в понеделник по време на телефонен диалог по самодейност на българския държавен глава.

Предвижда се визитата да бъде през идната година и да е във връзка 140 години от края на Руско-турската война и Освобождението на България. Владимир Путин е приел поканата, като точната дата на визитата следва да бъде конкретизирана.

Държавният глава Румен Радев поздрави Владимир Путин и съветския народ във връзка отбелязването на Деня на Русия – 12 юни, оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на двадесетминутния диалог, който се организира по самодейност на българския президент, беше маркирана дълбоката историческа и духовна връзка сред българския и съветския народ.

Руският президент благодари на президента Радев за приноса му за развиването на двустранните връзки.

По самодейност на съветския президент беше изработен обзор на двустранното търговско-икономическо съдействие, както и в областта на енергетиката, и беше изразено общо предпочитание за тяхното следващо развиване и задълбочаване без да бъдат политизирани и на основата на взаимна полза.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР