Пожарникарите в България отбелязаха деня на своя закрилник - Старозаветния

...
Пожарникарите в България отбелязаха деня на своя закрилник - Старозаветния
Коментари Харесай

Българските пожарникари честват професионалния си празник

Пожарникарите в България означиха деня на своя покровител - Старозаветния оракул Илия. В двора на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " представители на Българската православна черква отслужиха водосвет за здраве и благословиха чиновниците на дирекцията.

Официални посетители бяха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, заместник-министрите Красимир Ципов и Стефан Балабанов, шефове на основни дирекции, представители на държавни структури и неправителствени организации.

 Пожарната набира доброволци
Пожарната набира доброволци

С пожарните в страната има 3 000 свободни позиции

Министър Радев благодари на пожарникарите за всеотдайния им труд. Той прикани жителите да подават сигнали, с цел да можем да си оказваме помощ взаимно.

" Бъдете живи и здрави, все по този начин с достолепие носете своя професионален дълг и дано огън да има единствено във вашите благородни сърца. Гордея се с вашата денонощна работа в интерес на българските жители " - тържествено поздрави своите чиновници гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН.,

Той напомни, че преди дни, при усложнената метеорологична конюнктура и интензивни валежи, както и при пожарите в Стара Кресна и Казичене, пожарникарите заслужили за следващ път благодарността на обществото.

 437 катастрофи през днешния ден - 64 пожара и 366 избавителни действия
437 катастрофи през днешния ден - 64 пожара и 366 избавителни действия

Данните са до 18 часа

След церемонията чиновниците на ГДПБЗН и посетители на празника сервираха цветя на Мемориала на починалите при осъществяване на служебния си дълг пожарникари.

 Снимка 304815
Източник:

Днес се организира и първото по рода си тържествено отбелязване на Илинден в Бургас. Пожарникарите честваха празника на настойник на огъня и гръмотевиците и покровител на пожарникарите.Честванията в Бургас бяха по самодейност на Началникът на Първа Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Бургас - основен контрольор Николай Николаев.

 Снимка 304816
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР