Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското

...
Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското
Коментари Харесай

Спасиха стадо животни от воден капан

Пожарникари от Белово и Пазарджик, подкрепени от поданици на беловското село Момина Клисура, извадиха стадо крави и телета, попаднали във воден капан.

Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Сигнал за случилото се бил получен през днешния ден по обяд в дежурния център на пожарната в Пазарджик.

По първични данни стадо животни попаднали във водите на водоем - изравнител на територията на беловското село Момина Клисура.

Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от РСПБЗН-Белово. Пристигайки, те открили, че общо 12 животни са във водите на хидросъоръжението.



По това време дълбочината му била сред 4-5 метра. Преди това кравите и телетата напуснали местообитанието си поради нередовност на електронния овчар.

Привлечени от водата поради високите температури, те се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени на изравнителя и попаднали във водата.

На помощ на сътрудниците си от Белово пристигнали и пожарникари от Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета. Междувременно било известено териториалното поделение на „ Напоителни системи” за изпускане на водата за понижаване на равнището ѝ.

Двата екипа огнеборци, взаимно с локалните хора, почнали спасителнатаоперация. Те съумели да извадят едно по едно общо 11 животни.

Само едно малко теле е било намерено удавило се в централната част на оборудването.





Снимки: МВР
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР