Пожарът в Западните Съединени щати, който миналата седмица придоби най-високите

...
Пожарът в Западните Съединени щати, който миналата седмица придоби най-високите
Коментари Харесай

Невероятна BMW колекция на таен агент избегна трагедията в Калифорния

Пожарът в Западните Съединени щати, който предходната седмица закупи най-високите си измерения, обхвана целия път от Монтана до Калифорния. Огнената буря съумя да унищожи домове, ориси, мемоари и даже да вземе жертви. Във финансов аспект вредите са оценени на над 1 милиарда $, само че не могат да бъдат съпоставени с живота на 42-ата души, които огънят обгърна. Размерите на пожара растяха с всеки минал ден, до момента в който се трансформира в общонационална и общочовешка покруса. И все пак стотици души съумяха да спасят живота си и този на околните си, а автомобилното издание Road&Track споделя историята на един възрастен мъж, неговата винтидж сбирка от BMW коли и група другари, които му оказват помощ да избави това, на което е отдал години от съществуването си.

Собственикът на сбирката от баварски коли е 84-годишният Джим Смит, някогашен скришен сътрудник от Сонома, който живее в голяма къща, обградена от лозя. Смит, очевидно е предан почитател на BMW, с сбирка от 18 невероятни автомобила, основани още преди Втората международна война. Някои от тях към момента се движат, множеството – не. Оригиналният проект за спасението на колите е бил колите да бъдат закарани в лозята, които не са толкоз податливи на огъня. Скоростта и силата на пламъците обаче предиздвикали Смит да потърси спомагателна помощ и по-сигурно място за съвсем стогодишните класики. И тогава отсреща се появява BMW Car Club of America.

Джеф Хекокс е един от доброволците, които се притичат на помощ, и който по-късно споделя фотоси на колите във Фейсбук. Той разкрива пред медиите, че над тях са минавали самолети и хеликоптери, по звука на които се е предполагало, че са наоколо, само че в действителност димът не им е разрешавал да ги видят.

When 84-year-old Jim Smith's collection of rare BMWs were in danger, the BMW Car Club of America came to the rescue!https://t.co/soTU8cZsed
— Hagerty (@Hagerty) 20 October 2017
Спасителната BMW група е трябвало да бута и дърпа колите, излезли от придвижване, в разстояние на към 150 метра от ремаркетата, които са били планувани за превозването им. Цялата сбирка пък е закарана в пистовия комплекс в Сонома, който е бил, за благополучие, пропуснат от опустошителната буря. Смит и фамилията му също остават невредими, признателни, че 18-те класики не са измежду милионите вреди, които нещастието сътвори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР