Пожарът в село Петрово, Сандански се разгоря отново. Той вече

...
Пожарът в село Петрово, Сандански се разгоря отново. Той вече
Коментари Харесай

Смъртоносният пожар в Петрово се разгоря и вече обхваща 300 дка |

Пожарът в село Петрово, Сандански се разгоря още веднъж. Той към този момент е обхванал към 300 дка, оповестява Българска национална телевизия.

Борбата с огъня продължава на няколко фронта. На място гасят над 130 души - от Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), военни, пожарникари и доброволци, заяви шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов за БНР.

Вчера двама горски чиновници починаха при гасенето на пожара край Петрово. Днес е ден на печал в родните им места Петрич и Кресна. Пострада и трети, който е настанен в " Пирогов ".

Днес два от фронтовете са локализирани. " В момента нашите коли поливат с вода, с цел да няма наново запалване. От третия фронт в този момент водим един автомобил, който има алтернатива да пусне над 400 дка дълга линия, с цел да може да го затворим и да обезпечим към този момент всички фронтове. Очакваме в околните часове да го локализираме. Това обаче не значи, че няма да са хората през целия ден там, защото високите температури неизбежно ще доведат до наново запалване тук-там, което би трябвало да бъде на момента погасявано “, сподели инж. Дамянов.

През нощта на място е имало дежурни екипи. От 5 ч. тази заран са се присъединили 37 военни, оповестява Министерството на защитата.

Районът е кръстосан и мъчно наличен за техника. Горят десетки декари широколистна и иглолистна растителност.

Другите пожари

В област Пловдив трети ден се води битка с пожари в разнообразни региони на Стара планина. Военни от 61-ва механизирана бригада - Карлово са включени в гасенето.

24 военни са на терен при пожара край с. Старосел, Хисаря. Те оказват помощ на пожарникарите и доброволците, с цел да не пламне огънят още веднъж, осведоми МО.

В област Хасково гори край с. Свирачи, община Ивайловград. Там работят 20 военни с 5 профилирани автомобила. За момента пожарът е овладян и се прави обход по периметъра. Около 500 дка широколистна гора и сухи треви са изпепелени.

Локализиран е пожарът в село Беренде, община Драгоман, Софийска област , оповестява шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Перник комисар Борис Борисов пред БНР. На място ще остане да дежурен един екип. Предстои оглед, който да откри точният размер на вредите. По предварителна информация засегнатите площи са над 2000 дка, в това число треви, шубраци и смесена гора.

В Кюстендилска област през миналото денонощие са гасили 8 пожара. Всички те са породени заради повърхностно боравене с открит огън. Пожарът в землището на Долно село е сподавен нощес към 21 ч. Екипи на пожарната работа в Кюстендил не престават дежурството си в региона, с цел да предотвратят вероятно обновяване на огъня от тлеещи огнища.

20 къщи в селото остават без ток, заяви кметският наместник Лозан Тасков.

24 къщи са наранени от пожара, изпепелено е и учебното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР