Пожарът край Казанлък отново се разрази заради силния вятър, който

...
Пожарът край Казанлък отново се разрази заради силния вятър, който
Коментари Харесай

Пожарът край Казанлък отново се разгоря

Пожарът край Казанлък още веднъж се развихри поради мощния вятър, който е сменил посоката си, съобщи БНР.

Огънят е трансферирал пътя Стара Загора - Казанлък и се движи посока Черганово, заяви репортерът на Радио Стара Загора Дарина Колева. За момента, няма опастност за обитаемото място, само че придвижването по пътя от Казанлък към Мъглиж и Стара Загора се реализира е една лента като от време на време се пропущат коли с предизвестието да внимават. В противоположна посока придвижването сред Мъглиж и Казанлък е невероятно, тъй като има заплаха за преминаващите коли.

1400 декара горски фонд, треви и шубраци са наранени от пожара. В гасенето му вземат участие с изключение на огнеборци, 100 души доброволци и военни, екипи на Горските стопанства на Казанлък, Стара Загора и Чирпан.

На мястото са четири булдозера, които са прокопали просеки, всяка една от които е необятна най-малко 8 метра.

Просеките не са позволили разширение на периметъра на пожара, само че мощният вятър е разгорил още веднъж пламъците в северна посока, посочи за Радио Стара Загора шефът на Горско стопанство Казанлък Мирена Татарджийска.

В сряда, от 15:00 до 23:00 часа, в битката за преодоляване на огъня участваха 313 военнослужещи с техника от 61-ва бригада. Хеликоптер Ми-17 извърши 20 водохвърляния от въздуха в региона на пожара сред 17:00 и 20:00 часа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР