Пожарът, който от вчера бушува над Карлово, засега е овладян.

...
Пожарът, който от вчера бушува над Карлово, засега е овладян.
Коментари Харесай

Пожарът над Карлово продължава да гори, но засега е овладян

Пожарът , който от през вчерашния ден бушува над Карлово , към този момент е овладян . Това сподели за Дарик шефът на Държавното лесничейство Златю Кличев. Горят близо 100 декара смесени гори, като огънят е на към километър от първите къщи на града. Засега обаче н яма заплаха за популацията.


 
Пожарът продължава да гори, само че периметърът му е заварден. Атмосферните условия в региона също са по-благоприятни и към този момент обстановката е под надзор, стана ясно от думите на Кличев:
 
„ По целия фронт имаме хора, чакаме военните, с цел да създадем организация. Няколко дни ще сме тук. По-малко от 100 дка горят. Смесени гори са, като по-голяма част са бор, черен бор. Дървесината нормално се оставя на място, да гние за почва. Вятърът спря. Има на 300 метра един Водноелектрическа централа. Сутринта беше малко обгазено, само че в този момент към този момент пушекът отива нагоре “, сподели той.
 

 
Димът към този момент съвсем не се усеща в града, добави Златю Кличев.

След идването на военните се чака на всеки 20 метра да бъде ситуиран пост, с цел да се предотврати разрастването на пожара.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР