Пожарът е избухнал при обезвреждане на боеприпасиВоенни си запалиха полигона

...
Пожарът е избухнал при обезвреждане на боеприпасиВоенни си запалиха полигона
Коментари Харесай

Военните си запалиха полигона край Казанлък

Пожарът е избухнал при неутрализиране на муниции

Военни си възпламениха полигона Тюлбето край Казанлък при неутрализиране на муниции. Това излиза наяве от известие на министерство на защитата.

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни муниции, открити в землището на село Шейново, споделя МО. На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, разнообразни по тип: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са конфискувани и превозени за заличаване при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.

При унищожаването на боеприпасите на полигон „ Тюлбето “ поражда пожар, който се разраства в границите на полигона поради мощния вятър и сухите треви. В неговото потушаване вземат участие 80 военнослужещи от бригадата с един боен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. В гасенето на пожара, който е наоколо до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя от авиобаза Крумово, прибавят от Министерство на защитата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР