Пожар, предизвикал експлозия на боеприпаси, избухна тази сутрин в руска

...
Пожар, предизвикал експлозия на боеприпаси, избухна тази сутрин в руска
Коментари Харесай

Пожар и експлозия на боеприпаси в руска база на полуостров Крим

Пожар, провокирал детонация на муниции, избухна тази заран в съветска военна база на полуостров Крим, анексиран от Русия, предава Франс прес, като се базира на министерството на защитата в Москва.

Боеприпаси са избухнали в северната част на полуостров Крим и жителите на близкото село Майское се изтеглят, заяви по-рано за ТАСС селската администрация.

Огънят пламна към 03:15 ч. по Гринуич във краткотраен склад за муниции в съветска база в северния окръг Джанкой, посочи министерството в официално съобщение, представено от съветските информационни организации.

" Пожарът провокира експлозия на боеприпаси ", уточни ведомството.

Според губернатора на Крим Сергей Аксьонов, дошъл на местопроизшествието, има двама ранени цивилни, отбелязва Агенция Франс Прес. Близо 2000 души към този момент са евакуирани от района; има развалени здания, съобщи Аксьонов, представен от ТАСС.

Инцидентът стана седмица след детонация на авиационни муниции в склад на територията на военното летище " Саки " в западната част на Крим. Тогава бе обявено за един загинал; имаше и ранени.

Крим е на предна линия във военната атака на Русия против Украйна, почнала на 24 февруари. Руски самолети изхвърчат съвсем ежедневно от полуострова, с цел да нанасят удари по цели в региони, следени от Киев. Редица зони от района се намират в обсега на украинската артилерия и дронове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР