Пожар погълна най-голямото хранилище на бюлетини от парламентарните избори в

...
Пожар погълна най-голямото хранилище на бюлетини от парламентарните избори в
Коментари Харесай

Пожар унищожи гласовете от Източен Багдад

Пожар погълна най-голямото вместилище на бюлетини от парламентарните избори в Ирак в неделя. В него се съхраняваха бюлетините на гласувалите в източен Багдад, оповестява БГНЕС.
В Ирак се възнамерява ръчното наново броене на към 10 млн. подадени бюлетини заради подозрения за операции и измами по време на парламентарния избор, извършен на 12 май.
В резултат на гласуването изненадващо отпред излезе шиитският духовник и популист Моктада Садър.
Високопоставен представител на изборните управляващи сподели пред Агенция Франс Прес, че огънят е избухнал в хранилището, ситуирано в Ал Русафа, един от най-големите изборни региони в източен Багдад. Около 60% от имащите право на глас(2 милиона души) в иракската столица подадоха своите бюлетини в Ал Русафа.
Два часа след експлоадирането на пожара огнеборци с 10 пожарни коли към момента се бореха с огнената буря.
„ Помещенията, където бяха складирани машините за гласоподаване и друго съоръжение за изборите, са унищожени от огъня “, сподели пред Агенция Франс Прес Имед Джамил, представител на изборната комисия в региона. “Кутиите с бюлетините бяха в друга стая “, сподели той и добави, че случаят няма да навреди на повторното броене.
В сряда иракският парламент разпореди ръчно броене на бюлетините във всички изборни секции – въпреки и без да дефинира период за приключване на работата – и уволни комисията, която наблюдаваше парламентарния избор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР