Пожар остави семейство без дом на Цветница. Нещастието се случи

...
Пожар остави семейство без дом на Цветница. Нещастието се случи
Коментари Харесай

Нещастие: Майка и син, останали без дом заради пожар, спят в каруца

Пожар остави семейство без дом на Цветница . Нещастието се случи в село Елисейна в къщата на Росица Стоянова. Жената има 4 деца - 3 огромни и дванадесетокласникът Тихомир, с който живеели дружно в Елисейна.
 Пожар Елисейна Община Мездра
На Цветница пожарът изпепелява целият дом и оттогава майката и синът спят в каруца , наоколо до още тлеещите остатъци на къщата си. Семейството от години живее оскъдно.
 
Майката получава помощи и детски надбавки, възлизащи на 146 лева Росица и Тихомир свързват двата края с помощта на това, че момчето оказва помощ на познати, а майката се грижи за семейството и стопанските животни.
 
Докато фамилията и хора от Елисейна помагали на огнеборците да загасят пламъците, недобросъвестни съседи откраднали част от животните . След като няма къде да живеят, Росица и Тихомир спят в каруца, с цел да пазят и дребното останали движимости измежду руините.

Семейството бе посетено от кмета на Мездра Генади Събков и ръководителят на Националното съдружие на сираците в България Слави Михайлов. Общината няма да остане безучастна към нещастието на семейство Стоянови, безапелационен бе кметът.
 Пожар Елисейна Община Мездра
„ Можем да помогнем с техника и хора, които да изчистят терена . Ще поставим старания за обезпечаването на фургон, в който краткотрайно да бъдете настанени. Ще  направим всичко допустимо този печален отпечатък, който имате в живота си от Цветница, по Великден да наподобява по-различно- да има оптимизъм и да изчезнат сълзите от очите ви. Ще внесем и докладна бележка до Общинския съвет да бъдете подкрепени финансово . Най-важното, което би трябвало да създадем първоначално е да решим битовите ви проблеми, с цел да има къде да живеете и да се отърсите от шока, в  който се намирате към този момент седмица “, сподели Събков.
 
“Аз съм ученик на обществените домове и човек, който в никакъв случай не е имал собствен дом. В момента живея  в общинско жилище и зная какво значи да си на улицата. Не мога да си показва какво е да имаш дом и да го загубиш “, сподели ръководителят на Сдружението на сираците Слави Михайлов.

Вече се отзоваха и донори , които подариха на фамилията матраци, строителни материали, даже и абитуриентски костюм за Тихомир. 
 Пожар Елисейна Община Мездра
Всеки, който има опция да помогне   със строителни материали, мебели, облекла и средства, може да го направи като се свърже с Община Мездра или Председателя на Националното съдружие на сираците в България Слави Михайлов на следните адреси: [email protected], [email protected]
 

Желаещите да дарят финансови средства на фамилията, могат да го създадат по сметката на Община Мездра:
банка „ ДСК “-клон Мездра.
IBAN: BG95STSA93008425414506
BIC STSABGSF
Код за тип плащане- 445100
Необходимо е в основанието за заплащане да бъде оказано, че е подаяние за Росица Борисова Стоянова .

Други типове дарения ще се одобряват в Общинския център за обществено услуги и действия от обществения служащ Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт - 0883 323 683.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР