Пожар на кораб на пристанище Бургас наложи спешна евакуация на

...
Пожар на кораб на пристанище Бургас наложи спешна евакуация на
Коментари Харесай

Инфарктна ситуация на пристанище Бургас

Пожар на транспортен съд на пристанище Бургас наложи незабавна евакуация на екипажа. Екип на пожарната, гражданска отбрана и Български червен кръст се включиха в избавителната интервенция. За благополучие обстановката не е случай, а част от тактическо обучение на военноморските сили.

" Само три минути бяха нужни да окажат помощ на трима ранени. Единият тежко ранен, другите двама с пострадвания на крайниците, дълбоки изгаряния от пожар на кораба. В действителна обстановка в действителност ние сме подготвени да реагираме до идването на здравната помощ “, сподели Здравка Атанасова от БЧК. Към избавителните екипи се бяха присъединили и доброволци.

Учението е опция на чиновниците на няколко разнообразни звена да тестват и усъвършенстват уменията и координацията.
" В действителна обстановка ще бъдем доста по-бързи и тогава ситуацията е по-различна. Сега, в такива учения се натъртва на елементи по допустимо най-безопасен метод да мине за всеки чиновник “, посочи началникът на група към РДПБЗН Асен Асенов.

Тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби " Черно море 2018 ", е финален стадий от подготовката за идното през месец юли национално военноморско обучение с интернационално присъединяване " Бриз 2018 ".

Източник: БГНЕС и Канал 3
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР