Пожар избухна тази вечер в жилищен блок на бул.“Цар Освободител“

...
Пожар избухна тази вечер в жилищен блок на бул.“Цар Освободител“
Коментари Харесай

Пожар в жилищен блок в центъра на Русе

Пожар избухна довечера в жилищен блок на бул. “Цар Освободител “ в центъра на Русе. Огънят е горящ в апартамент на първия етаж над магазини. В момента на пожара в жилището е била собственичката, която е била сама.

Първи на помощ са се притекли 15-годишният Мартин Цветанов и приятелят му, които инцидентно са минавали оттова.

„ Видяхме незабавен дим, незабавно се забързахме да помогнем. Горе беше страшна димилка. Съблякох си якето и си завързах самия суичър като маска на главата, взех пожарогасителя и се пробвах да вляза, с цел да угася. Коридорът обаче беше дълъг, имаше огромен дим и излязох съвсем починал, както се вика “, описа Мартин.

Снимка: btvnovinite.bg

Заедно с момчетата в жилището е опитал да влезе и съседът Иво Григоров. „ Усетих миризма, видях пушек през прозореца. Излязох, от жилището към този момент димът излизаше, млади момчета бяха влезнали във входа, с цел да отворят те. Опитахме да влезем в жилището с един пожарогасител, не знам от кое място, просто не можеше. Излязохме всички, пристигнаха полицията и пожарната “, изясни Иво.

Пожарникарите са опънали стълба и са съумели да извадят на открито дамата, която е била блокирана на терасата от дима и огъня.

Снимка: btvnovinite.bg

Изпратени са били четири пожарни и две коли за спешна помощ. Едната кола за спешна помощ е откарала дамата за обзор в болничното заведение, а в другата са прегледани момчетата и съседа им, които са вдишали пушек. Заради пожара живущите в блока са напуснали жилищата си, те не са потърпевши.

Причините за случая към този момент не са ясни, следва да се извърши оглед.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР