Пожар е възникнал в местността Блатно кокиче“ край Свиленград, съобщиха

...
Пожар е възникнал в местността Блатно кокиче“ край Свиленград, съобщиха
Коментари Харесай

Пожар е възникнал в местността „Блатно кокиче“ край Свиленград

Пожар е зародил в местността „ Блатно кокиче “ край Свиленград, оповестиха от Пожарната в Свиленград.

Към момента гори и на разклона до с. Брягово, община Хасково. Пожарникарите поставят старания и в потушаването на огъня край с. Йерусалимово, община Любимец.В  резултат на комплицираната пожарна конюнктура бе належащо незабавно да се основат предпоставки за отбрана на популацията в засегнатите общини и региони. От през вчерашния ден е оповестено бедствено състояние в общините Харманли, Свиленград и Любимец поради огромните пожари в трите общини.
Припомняме, че горяха къщи в с. Вълче поле, община Любимец.
Искра от трен провокира пожар по жп линията сред Харманли и Свиленград. Край свиленградското село Момково също породи пожар. Горя край разклона за с. Сива река. Пожар породи край с. Белица, община Любимец. Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов отпътува по неотложност за Белица още нощес.
 Днес той координира всички дейности с гл. ком. Николай Николов, шеф на ГДПБЗН до с. Йерусалимово. Г-н Ангелов увери, че при нужда ще се включат и военните. Той благодари и на шефа на РДПБЗН комисар Николай Вълчев за положителната съгласуваност сред способените институции.
Г-н Николов акцентира, че на територията на страната все още има 30 пожара. На място работят 281 пожарникари със 100 противопожарни автомобила, 40 служители на реда, 41 доброволци и повече от 85 чиновници от горските стопанства.  Те поставят всички старания, с цел да овладеят обстановката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР