Поисканото от Летище София драстично вдигане на таксите за обслужване

...
Поисканото от Летище София драстично вдигане на таксите за обслужване
Коментари Харесай

Поскъпването на самолетните билети за и от София временно се отлага

Поисканото от Летище София фрапантно повдигане на таксите за обслужване на интернационалните полети, което би довело и до съществено повишаване на самолетните билети, няма да се състои - най-малко не и и в идващите 12 месеца.      

" Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ в Министерството на превоза е взела решение равнищата на таксите за самолетните компании да не се трансформират през актуалната година ", се показва в прессъобщение на Министерството на туризма за проведен днес диалог сред българския вицепремиер Марияна Николова и унгарския външен министър Петер Сиярто. Унгарската Wizz Air бе една от самолетните компании, които още предходната есен предизвестиха, че ще спрат полетите до София, в случай че има нарастване на таксите.

 

Драмата с таксите стартира през октомври. Тогава на уеб страницата на Летище София се появи документ с подписа на изпълнитeлния диpeĸтop Bлaдимиp Paпoнджиeв, предусещащ промени в цената за 2021 година: да вземем за пример тaĸca " пътниĸ "  пo мeждyнapoднa линия да се усили с над 60% - от 7.27 нa 11.66 eвpo (за дете oт 3.64 нa 5.83 eвpo), а тaĸca " cигypнocт, ĸoятo cъщo ce изчиcлявa нa пътник, да скочи съвсем двойно (с 94.6%). 

Тази необяснима самодейност на държавното дружество - да вдига такси посред невиждана за авиацията рецесия, предизвика лавина от рецензии, а въздушни превозвачи непосредствено заплашиха, че ще закрият линиите си до София. Последва странна реакция на министъра на превоза Росен Желязков, който се явява  " принципал " на летището  - той  разгласи, че е сюрпризиран от хода с таксите, но не сподели, че ще накаже създателя на предлагането, и се измъкна с гузното пояснение, че " разногласието " трябвало да се отнесе до " Гражданска въздухоплавателна администрация " (а това е дирекция в ръководеното от самия Желязков министерство). 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР