Поисканата от Атанас Атанасов оставка на председателя на ДАНС Пламен

...
Поисканата от Атанас Атанасов оставка на председателя на ДАНС Пламен
Коментари Харесай

Тагарев: Държавни служители не трябва да си позволяват политически оценки

Поисканата от Атанас Атанасов оставка на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев е нещо обикновено поради политическите изказвания на Тончев. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред бТВ.

„ Държавните чиновници, било то ръководители на Агенция, не би трябвало да си разрешават политически оценки и офанзиви “, акцентира министъра на защитата.

Той уточни, че нито една работа няма цялостната информация и затова България е част от НАТО и обменя информация със съдружниците.

„ Появи се информация от 2012 година, когато е дискутирана ролята на Руската черква в София и какви неща се случват там. Свещеникът работи от 2018 година и ДАНС не са взели навременни дейности “, сподели той. „ Ако ДАНС са знаели авансово, трябвало е да вземат ограничения “.

Тагарев съобщи, че в този случай има вяра на ДАНС. „ Нямам наблюдения през годините какво се е случвало там “, добави той. Според него Атанасов има доста по-задълбочени наблюдения върху работата на службите.

В същото време Тагарев не се съгласи с концепцията за обединение на службите, което се предлага от Атанасов. 

„ Винаги има опция чиновниците да бъдат усъвършенствани. Сливане на две организации без прелиминарен разбор не е задоволително “, уточни министърът на защитата.

„ Конкретно за военното разузнаване, един министър на защитата работи непрестанно с управлението на Служба военно разузнаване. Ние имаме оперативни функционалности и в спокойно време. Не си представям по какъв начин този вид активност ще бъде изведена отвън МО и аз ще мога да работя с тях в действително време, тъй като един министър взима решения за потребление на мощ. А това са доста тежки решения и би трябвало да има цялостната информация, а тя идва освен от разузнаването и от военните структури “, изясни Тагарев.
Той даде и съответен образец от последните часове със протичащото се в Косово, където е комуникирал по едно и също време с разузнаването и военните. 
„ Не мога да си показва по какъв начин това може да се случи отвън МО. Може въображението ми е да лимитирано, само че аз не мога да си го показва “, сподели Тагарев.

По-рано водачът на Бойко Борисов дефинира като неточност отговора на ДАНС в огласената през вчерашния ден позиция след рецензиите към службите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според Бойко Борисов политиците могат да изричат мнение, само че службите би трябвало да бъдат " тихи ":

" Да си правят работата като последните дни, само че безшумно. Не им е работа да дават отговор на който и да е водач - това смятам, че е неточност. И отново споделям, неточност е отговорът ".
По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg