Поисках оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, когато левицата

...
Поисках оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, когато левицата
Коментари Харесай

БСП ще участва в разговори за коалиция, Зарков дава последен шанс

Поисках оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, когато левицата беше трета на изборите - в този момент е на пето място. Левицата беше в тежка серпантина от загуби, партията трябваше да покаже, че схваща какво се случва и да предприеме дейности - отхвърли три пъти, в този момент се готви отново да го направи. Това разяснява пред бТВ служебният министър на правораздаването и член на Българска социалистическа партия Крум Зарков пред бТВ.

Най-голямата и значима партия в България, която би трябвало да пази огромна част от обществото, е на пето място, това е място, което не дава отговор на нейната задача и нейните членове не заслужават това, счита още той.

Зарков добави, че му е тъжно за Българска социалистическа партия. " Не може въпросите да се вземат решение с безспорен дебелоглав под маската на неотстъпчивост и слабохарактерност, прикрита под маската на преданост. Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават това ", сподели той.

Събота е финален късмет за Българска социалистическа партия - да се покажат тези, които имат темперамент. В партията има доста хора, които са способни да заменят водача на Българска социалистическа партия, счита той. Зарков отхвърли да каже дали ще се яви още веднъж като кандидат-председател на левицата.
 Искат оставката на Нинова в Българска социалистическа партия
Искат оставката на Нинова в Българска социалистическа партия

Събрани са над 70 подписа за привикване на пленум на партията

Социалистът разяснява и работата на служебното държавното управление и че чака да се сформира кабинет след вота на 2 октомври.

От своя страна Атанас Зафиров разяснява резултата на изборите - повода за него е ниската изборна интензивност. Имаме същия брой депутати като в последния парламент, сподели той. На въпроса за отговорността - той препрати към събота към Националния съвет на Българска социалистическа партия.

" Явно в акцията с гласоподавателите не сме съумели да разбираем постигнатото последните 6 месеца ", планува Зафиров. Взето е решение да не се подават оставки, а следва разбор на слабостите, с цел да се отстранят, заяви социалистът. Няма да водим диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи, няма да се крием зад експертни държавни управления - разгласи той. Зафиров обаче посочи, че Българска социалистическа партия ще се включи в диалози за съдружно ръководство, като остава твърдо зад позицията Кирил Петков да не е министър председател .

След това Крум Зарков заяви, че ще вкара в Народното събрание промени в Закона за персоналния банкрут , които плануват процедура, по която непринудено да се съберат всички вземания на едно място и да се провеждат нещата по този начин, че да получи втори късмет. Той визира добросъвестни длъжници, които се съдържат посредством хипотеза в законопроекта.
 Министерство на правосъдието с нов законопроект пази длъжниците, а не хитреците
Министерство на правосъдието с нов законопроект пази длъжниците, а не хитреците

Останали сме единствената страна в Европейски Съюз без закони за банкрута на физическите лица

Решението за опрощаване на задължението ще идва от съда, интерес имат и кредиторите, които ще имат ясни способи, по които да предявят настояванията си.

По думите на Зарков следва още законопроекти да се внесат в Народно събрание, с цел да се одобри транш от Плана за възобновяване и резистентност на стойност над 700 млн. евро.

" Готови са и Закон за противопоставяне на корупцията, за правната помощ и по този начин служебното държавното управление свършва работата си в период ", сподели той. Крум Зарков прикани новите депутати да изберат нови членове на Висш съдебен съвет.
 Нинова: Оставка - Не!
Нинова: Оставка - Не!

Резултатът ни не е добър, само че не драматизираме от това, изясни тя

Да не товарим Българска социалистическа партия с всичко, което се случва в страната. Това прикани в ефира на Нова телевизия Кристиан Вигенин.

Всички мнения в този момент били сметка без кръчмаря. Кръчмаря през днешния ден е ГЕРБ, сподели социалистът и посочи, че чака да чуе позицията на спечелилия.

Левицата няма да промени кардиналната си позиция за коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Социалистите няма да поддържат кабинет на ГЕРБ , стана ясно от думите му. За Вигенин ГЕРБ към момента са в изолираност. Те ще би трябвало да положат доста старания, с цел да намерят съдружници, по думите му.

Теоретично несъмнено съществува вид Българска социалистическа партия да поддържа държавно управление , посочи социалистът. Такъв кабинет обаче изключва ГЕРБ и Движение за права и свободи. Дори поддръжка от " Възраждане ", само че без присъединяване на техни хора е допустима.

Иначе за левицата не е неуспех . Негативите на съдружните сътрудници се отразили и на алените, съгласно Кристиан Вигенин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР