Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега

...
Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега
Коментари Харесай

Крум Зарков: Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети 

„ Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – в този момент сме пети “. Това съобщи в предаването „ Тази заран “ министърът на правораздаването и член на Българска социалистическа партия Крум Зарков. При предходните избори той изиска оставката на ръководителя на социалистите.

„ Ако се даде късмет на българските социалисти, да се провеждат, да вдигнат взор – резултатите ще дойдат. Лявото е основна тематика за българската политическа система “, добави Зарков.


„ Инат под маската на неотстъпчивост и преданост. Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават това. Следващия Национален съвет не Българска социалистическа партия е финален късмет за партията. Очаквам заявление, че по този начин не може и би трябвало да се вземат последващи стъпки, заложени в устава “, добави той.

Работата на служебния кабинет

Зарков регистрира, че е съумял да извърши главните си задания като длъжностен министър на правораздаването и разяснява, че изборите са минали умерено, а резултатите са били приети от всички сили.

Проблемът с „ безконечния дебитор “: Колекторските компании дефинираха законовите промени като „ работа на парче “


Според тях признатите на първо четене промени са в ущърб на потребителите

„ България е единствената страна без закон за персонален банкрут. Има хора, които са добросъвестни, само че не съумяват да си покрият отговорностите. Искаме да предложим процедура, в която длъжникът да може да провежда нещата и да получи втори късмет. Важно е да за се защитят тези, които желаят, само че не могат, а не тези, които хитруват “, акцентира служебният министър, уточнявайки, че би трябвало да се спре нерегламентираното събиране на вземанията.

„ Понякога се употребяват способи, при които дългът става не толкоз мъчно събираем. Много хора схващат какво споделям. Омбудсмани са предложили доста такива законопроекти, които не са били одобрявани. Предлагаме добра рамка и се надявам политиците да не се огънат. Интересите на кредиторите са попречили на приемането на този закон “, уточни той.

Предложенията плануват другите задължения да бъдат събрани в едно, да се опише имуществото на длъжника, а по-късно да се изготви проект за погасяването. Ще има опция за опрощаване на дълг, само че след решение на съда.

Според министъра кредиторите също имат интерес от това, а не да продават дълга на колектори. Законопроектът е заложен в Плана за възобновяване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР