Поименна проверка в пленарната зала не установи наличие на кворум

...
Поименна проверка в пленарната зала не установи наличие на кворум
Коментари Харесай

Заради липса на кворум пленарното заседание беше прекратено

Поименна инспекция в пленарната зала не откри съществуване на кворум и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева закри пленарното съвещание.

Проверката стартира, откакто заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Хамид Хамид предложи да се извърши поименна инспекция поради подозрения, че няма кворум в залата. Преди нея Караянчева предложи точките от дневния ред за работа на Народното събрание в петък да се трансферират за през днешния ден, защото депутатите завършиха точките си за през днешния ден. А точно промени в бюджетите на НЗОК и ДОО. Хамид Хамид настоя тези диспути да се предават директно по Българска национална телевизия и БНР, само че заради забележима рохкавост в пленарната зала, изиска поименна инспекция.

Преди това обаче Народното събрание одобри процедурни правила за избор на ръководител на ЦИК. "За " разпоредбите гласоподаваха 109 народни представители, "против " -0 и "въздържали се "- 16, с което те бяха признати. Изборът на ръководител на профилирания орган се постанова откакто на 27 август 2020 година досегашният Стефка Стоева подаде оставка.

Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за българските персонални документи. Законопроектът е импортиран от Министерски съвет. „ За “ закона гласоподаваха 93 депутати, без „ срещу “ и „ въздържали се “.

Народните представители отпуснаха пожизнено държавни парични награди на четирима българи. За особени заслуги към българската страна и нацията награди ще получат: илюзионистът Антраник Шаварш Арабаджиян (Астор), писателят и културен активист Димитър Коруджиев, поетът Ивайло Балабанов и композиторът Янко Миладинов.

Предложението е на Министерски съвет. „ За “ предлагането гласоподаваха 111 депутати, „ срещу “ - 0, „ въздържали се “ - 0.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР