Погребението на покойната кралица Елизабет Втора ще бъде на 19

...
Погребението на покойната кралица Елизабет Втора ще бъде на 19
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора ще бъде погребана на 19 септември 


Погребението на починалата кралица Елизабет Втора ще бъде на 19 септември в Уестминстърското абатство в Лондон, оповестиха от Бъкингамския замък.

В идващите няколко дни ковчегът с тялото ѝ ще бъде изложен в Шотландия - първо в именитео Балморал, където тя умря в четвъртък, а по-късно в катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург.

След това тленните остатъци на кралицата ще бъдат върнати в Бъкингамския замък и ще бъдат изложени за поклонение за четири дни и в Уестминстърското абатство.

За погребението на 19 септември ще бъдат поканени държавни глави от целия свят, които ще се причислят към членовете на кралското семейство.

Високопоставени английски политици и някогашни министър председатели също ще участват на погребалната работа, която ще бъде излъчена директно по малкия екран.

Преди ден синът на Елизабет Втора - Чарлз Трети, на Обединеното кралство по време на гала в двореца " Сейнт Джеймс " в Лондон.
Запечатано в фотоси: 33 момента от живота на кралица Елизабет Втора Кралица Елизабет Втора прекара на трона над 7 десетилетия, трансформирайки се в най-дълго управлявалия английски монарх. По време на нейното ръководство се смениха 15 английски министър председатели и 14 американски президенти. Тук са запечатани моменти от живота на 96-годишната кралица, която умря в четвъртък.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР