Поетичното си творчество Людмила Коева е събрала под мотото „Musik

...
Поетичното си творчество Людмила Коева е събрала под мотото „Musik
Коментари Харесай

Посмъртно представят стихосбирка на Людмила Коева в Стара Загора

Поетичното си творчество Людмила Коева е събрала под мотото „ Musik ohne Noten “. В стиховете си обръща вътрешния си поглед към природата, която обожава, и към безконечни екзистенциални и езотерични тематики. Томчето излиза с клеймото на изд. „ Литературен вестник “.
Людмила Коева (1943-2012) е приключила немска лингвистика в Софийския университет. Работила е като асистент-режисьор в „ Бояна филм “ дружно с създатели като Въло Радев, Методи Андонов, Бинка Желязкова, снимала е и в немското киностудио ДЕФА. След 1983 година се завръща в родния си град Стара Загора и преподава немски език в Тракийския университет и в няколко учебни заведения. Тя има изявления в „ Литературен вестник “, списание „ Пламък “ и в други периодически издания. Превежда Гьоте, Клаус Ман, Рудолф Щайнер и други създатели на антропософска литература. Нейни преводи на публикации от списание „ Шпигел “ са отпечатвани във вестник „ Старозагорски вести “.
Представянето на книгата се провежда от библиотека „ Родина “ и Радио Стара Загора на 11 декември, вторник, от 18:00 часа в Радио Стара Загора. Стихосбирката ще бъде показана от поетесата Мария Донева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР