Поетичния конкурс Есенни щурци се провежда всяка година, в последната

...
Поетичния конкурс Есенни щурци се провежда всяка година, в последната
Коментари Харесай

Атанас Капралов журира поетичен конкурс в Горски извор

Поетичния конкурс „ Есенни щурци ” се организира всяка година, в последната събота на месец септември и се финансира от община Димитровград. Това сподели председателката на поетичния клуб „ Иван Николов ”, поетесата Бояна Драгиева. Конкурсът се организира в родното село на поета Иван Николов, Горски извор, димитровградска община. Организатори са кметството в селото, националното читалище „ Пробуда ” и поетичния клуб „ Иван Николов ”. Миналата година в състезанието участваха 72-ма поети от България, трима от Русия и една поетеса от Македония. Условията за присъединяване в състезанието са следните:

·        Право на присъединяване имат всички създатели, навършили 18 години.

·        Конкурсът е неизвестен и искащите да вземат участие би трябвало да изпратят до 20 август 2018 година в огромен пощенски плик най-вече три непубликувани в публични уеб сайтове и издания стихотворения, напечатани в три екземпляра. В обособен по-малък плик се запечатват  личните данни на създателя, трите имена, адрес, телефон, e-mail и  кратка креативна биография.

Творбите ще се правят оценка от тричленно жури под председателството на поета Атанас Капралов. Ще бъдат връчени три парични награди с плакет и специфична грамота. Предвидени са и спомагателни награди на общините Хасково и Димитровград, на  КДК в Хасково и Димитровград, на ПК „ Иван Николов ” за дебютно присъединяване на млад създател, и за най-хубав стихотворец рецитатор. Събитието ще се организира в читалището на село Горски извор, Димитровградска община, ще има литературно четене от наградените и участвалите в състезанието създатели. Конкурсът ще приключи с рецитал на изявен и обичан създател. Творбите могат да се изпращат на адрес:п.к. 6420 с. Горски извор, Димитровградска община, Хасковска област. НЧ „ Пробуда ”, Кирил Георгиев, за поетичния конкурс „ Есенни щурци ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР