Поетът Кирил Кадийски изпрати до Фрогнюз отворено писмо, адресирано до

...
Поетът Кирил Кадийски изпрати до Фрогнюз отворено писмо, адресирано до
Коментари Харесай

Поет към Гешев: Срам ме е, че има такава държава

Поетът Кирил Кадийски изпрати до Фрогнюз отворено писмо, адресирано до основния прокурор Иван Гешев. Предлагаме ви неговия текст:

" Въпросът ми към вас е един-единствен. Макар, че мотивът, по който е заложен, може да се откри на доста места – не по-малко основни и изискващи неотстъпчивост. Не е нужно човек да е правист по обучение (вие също не блестите измежду отличниците на юридическия факултет в СУ), с цел да види неща, които освен будят паника, – меко казано – само че от дълго време към този момент пораждат и боязън.

Но на въпроса – има ли някъде по света страна, и в случай че има – каква страна е това?! – в която някакво лице, без значение от какъв пол, мъжки или женски, или създание под отбраната на истанбулската спогодба, и още веднъж – все едно в какъв обществен диапазон – от елементарна магистрална курва до най-обигран представител на някое непознато разузнаване. – може да влезе в жилището на Министър-председателя, да извърши дейности, все едно какви, и да напусне необезпокоявано. И на всичкото от горната страна, след безапелационните разкрития, да няма институция или работа, която да разкрие закононарушението, при изискване, че (хипотетично) службата, която е трябвало да го предотврати, го е проспала....

Предварително ви благодаря за отговора. Но в случай че е подобен, какъвто сте дали пред Европейските институции – благодаря, може и да не ми отговаряте. От него проличава, че такава страна има и тя се назовава България. От което мен ме обзема позор. И яд! Срам най-много към този момент от мен самия и яд поради мен самия – че съм един от всички, които търпят цялото това безсрамие. Да оставим страната в ръцете на некадърници (най-безобидната подготовка!), които имат и наглостта да парадират даже и да се считат освен за недосегаеми, само че и за незаменими!

Един добряк, събрал повече кураж, би ви запитал в упор: кой сте вие, господине, с цел да злепоставяте по този начин България? Но всеки от малко малко мислещ човек ще се въздържи от сходна реторика. Като знаем кой ви курдиса принудително на този пост – ясно е и кой сте вие самият! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР