Поетът Борис Роканов обяви, че от Фондация Пловдив 2019 възпрепятстват

...
Поетът Борис Роканов обяви, че от Фондация Пловдив 2019 възпрепятстват
Коментари Харесай

Ще бъде ли покрита главната улица в Пловдив със съвременна поезия?

Поетът Борис Роканов разгласи, че от Фондация " Пловдив 2019 " попречват провеждането на плана му „ Манускрипта 39 ". Инициативата за покриване на пловдивската основна улица с произведения на модерни български поети е утвърдена от жури на фондацията и би трябвало да се организира на следващия ден.

Пловдив

Авторът на плана „ Манускрипта 39 " Борис Роканов описа пред публицисти, че дни преди оповестената дата за събитието е получил позвъняване от изпълнителния шеф на фондацията, че не може да реализира замисъла си.
Борис Роканов, стихотворец: Отивам във фондацията, всичко е конкретизирано и започнахме работа. И по едно време Кирил ми звъни по телефона, Кирил Велчев и споделя „ Край на плана ". Каза обадиха ми се, стопираме го. Час, откакто изпратихме всички предложения по медии, и по този начин нататък.
Бенефициентите по плана - сдружение " Ромфея ", показаха кореспонденцията с общината Пловдив, в която са желали координиране от кмета координиране на осъществяването на плана. Получили са отговор от заместник-кмета по публичен ред, че разрешението не е в неговите пълномощия и молба да се съобразят с Наредбата за публичния ред в частта ѝ, забраняваща лепенето на афиши и плакати отвън регламентираните места. Според дружеството-бенефициент всички дейности за координиране са подхванати. А позвъняването от фондацията не е допълнено с документ, който да оказва аргументите за възпрепятстването на проявата.
Борис Роканов, стихотворец: Те нямат съображение, аз даже помолих Велчев, когато ми сподели, да се спре плана, аз му споделих " Дайте едно документално мнение ". И като е конференцията, да го покажем. Той вика подобен документ аз не мога да издам. И това е.
От Община Пловдив обявиха за Българска национална телевизия, че точно член 9 от Наредбата за публичния ред е казусът за провеждането на събитието, както са ги предизвестили в свое писмо от началото на месеца. Според Фондация " Пловдив 2019` в плана не е било планувано лепенето на листовете с лирика, а единствено покриването на основната улица. На което Роканов отговори, че в спецификацията на бюджета има сума за пазаруването на материали за лепене и ангажиране на хора за тази активност. Авторът е решен, че ще реализира плана си и довечера стартира разлепването на листите с разпечатани ръкописи на 16 модерни български поети.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР