Подземни кантари в обхвата на тол системата ще изчисляват в

...
Подземни кантари в обхвата на тол системата ще изчисляват в
Коментари Харесай

Предлагат 12-14 ст./км за камиони над 12 т по тол системата

Подземни кантари в обсега на тол системата ще пресмятат в действително време тежестта на преминаващите по платените пътища камиони , оповестиха от Министерство на регионалното развитие, където се организира второто съвещание на Обществения съвещателен съвет по въвеждане на тол системата у нас.

Създават и експертна група с представители от транспортния отрасъл и Национално тол ръководство, която да дефинира обсега и цените на тол системата. Те единствено щ е предложат цена за тестовия интервал от 16 август . Окончателният размер ще бъде признат след разбор с решение на Министерския съвет.
 Част от пътищата в обсега на ТОЛ системата ще бъдат без такса, успокоява Аврамова
Част от пътищата в обсега на ТОЛ системата ще бъдат без такса, успокоява Аврамова

Участъците не са в положително положение

На днешното съвещание бяха разисквани тестовите цени , с които от 16 август най-малко месец ще се пресмята на терен цената на изминатото разстояние. Превозвачи оферират тестова цена 12-14 ст./км за камиони над 12 т от категория Евро 06 .

Позицията на районното ведомство е за по-висока действителна, не тестова цена . По техни калкулации, може да се стигне до 20-23 ст./км за автомобил от категория Евро 06 с тегло над 12 тона и с повече от 3 оси , разяснява зам.-министър Нанков.

Камери ще регистрират броя на осите. Те ще бъдат инсталирани до 16 август, когато Националното тол ръководство ще стартира техническата употреба на тол системата. Досега са построени 80% от новите и са актуализирани 23 броя от съществуващите рамки .
 Отложиха въвеждането на тол системата
Отложиха въвеждането на тол системата

По предложение на ГЕРБ, с цел да не се внесе разтърсване в транспортния отрасъл с тол системата

Датчици в пътното платно, чийто монтаж към този момент стартира, ще пресмятат натоварването на оста на колите . При претоварване електронната система автоматизирано ще ги записва като извършители и те ще бъдат глобени от контролните органи. Информацията заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
 До 650 млн. лв. от тол такси годишно чака Аврамова
До 650 млн. лв. от тол такси годишно чака Аврамова

Приходите от е-винетки до края на 2019 година - не по-малко от 400 млн. лв.

Изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабджиев счита, че има прогрес в разговора и обърна внимание на съхранението и даването на данни, свързани с доставчиците на декларирани данни, разяснява Арабаджиев.

" Стигнахме до извода, че всяка от страните би трябвало да опита да потвърди своята теза откакто направи изчисленията със събраните действителни данни при тестванията от 16 август . На 12 стотинки считаме, че нашите калкулации ще бъдат точни. Надявам се да убедим министерството в правотата си и да вървим напред ", сподели още Арабаджиев.
 Около 200 млн. лева ще коства изработването на тол системата, счита Петър Мутафчиев
Около 200 млн. лева ще коства изработването на тол системата, счита Петър Мутафчиев

Авторите на системата за тол такса - б.р. нямат данни за преноса през България

От сектора оферират да има отстъпки за камионите, които оперират повече на българска територия, без значение дали са български или задгранични. По думите на Нанков камионите, които имат изминати повече от 10 хиляди километра на месец, се планува да получат отстъпка от 30%. При изминати над 7500 километра месечно тя да е 20%, а при над 5000 км - 10%.

Според зам.-транспортния министър Ангел Попов в България би трябвало да бъде построена нова пътна мрежа.

Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевши при произшествия подчертава, че построяването и поддръжката на инфраструктурата е скъпа и обърна внимание на потребността от вложения в нея. Тодоров подсети за прави, по които преди години са ставали голям брой произшествия с жертви. Една от тях е сектора Сливен - Бургас преди довършването на автомагистрала " Тракия ".

На днешната среща в Министерство на регионалното развитие участваха заместник-регионалният министър Николай Нанков, заместник-министърът на превоза Ангел Попов, изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев, ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР