Подсигуряване с допълнителни медицински екипи през летния активен сезон по

...
Подсигуряване с допълнителни медицински екипи през летния активен сезон по
Коментари Харесай

Допълнително сестри по Черноморието

Подсигуряване с спомагателни медицински екипи през летния деен сезон по Северното и Южното Черноморие – за това се договориха на среща министърът на туризма Илин Димитров и министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

Инициативата се реализира взаимно със съдействието на локалната власт по Черноморието и академичната общественост в морските градове. Министър Меджидиев посочи, че въпросът за обезпечаването на качествена здравна помощ през летния туристически сезон е обсъждан с регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на дребните обитаеми места по българското крайбрежие.

Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с шефовете на института за незабавна помощ „ Пирогов “ и на МБАЛ „ Св. Марина “ – Варна.

Министър Димитров благодари за съдействието и положителното партньорство от страна на доктор Меджидиев, както и за неговото схващане на процесите в туризма.

„ Сигурността и положителното опазване на здравето са в основата на развиването на качествената туристическа услуга “, посочи министър Димитров.

Министерството на здравеопазването поставя големи старания, с цел да подсигури здравна помощ в отдалечените и дребни обитаеми места, акцентира здравният министър.

„ Сътрудничеството ни с Министерството на туризма оказва помощ извънредно доста за реализирането на тази активност, като се стараем да покрием и всички курорти поради спомагателното натоварване на системата с туристи през дейния сезон “, акцентира министър Меджидиев.

Осигуряването на спомагателни екипи беше една от първите стъпки, които предприе служебният кабинет още при встъпването си в служба предишното лято. В началото на август 10 незабавни медицински екипа бяха командировани в к. к. „ Златни пясъци “, Несебър и Приморско, с цел да подкрепят сътрудниците си по Черноморието в оказването на денонощна незабавна здравна помощ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР