Подсъдимият А.П.(на 23 години)е признат за виновен за умишлено убийство,

...
Подсъдимият А.П.(на 23 години)е признат за виновен за умишлено убийство,
Коментари Харесай

Петнадесет години „лишаване от свобода“ за извършител на жестоко убийство в с. Горно Церовене

Подсъдимият А.П.(на 23 години)е приет за отговорен за съзнателно ликвидиране, осъществено от него с особена свирепост. Престъплението е квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 5, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Той е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана и е наказан на 15 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване. Уважен е гражданският иск в размер на 150000 лв..

На 01.02.2022 година подсъдимият А.П. дружно с И.И. консумирал алкохол пред магазин в центъра на с. Горно Церовене, област Монтана. Впоследствие двамата тръгнали по ул. „ Главна “. Пред една от къщите имало складирани на купчина дървени трупи.

Под влияние на алкохола и нападателния темперамент, А.П. взел едно дърво и нанесъл с него мощен удар на И.И. в региона на главата. Пострадалият паднал, а подсъдимият траял да му нанася голям брой удари с дънери в региона по главата и скачал върху тялото му.

След тези дейности А.П. потърсил помощ от живееща в близост жена, като я помолил да вдигнат И.И. Свидетелката обърнала внимание на следи от кръв върху потърпевшия и към него. Казала на подсъдимия за догатката си, че мъжът е мъртъв. Видимо изплашен от случилото се, А.П. декларирал, че го намерил паднал пред къщата й.

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали полицейските чиновници.

В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на А.П. към жестокото ликвидиране.

Осъдителната присъда предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР