Подробностите по случая бяха представени от окръжния прокурор на Русе

...
Подробностите по случая бяха представени от окръжния прокурор на Русе
Коментари Харесай

Жената от Русе е убита, за да не разпознае грабителите

Подробностите по случая бяха показани от окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев, който изрично разгласи, че претекстът за убийството са парите, посочи БНР.

Еранухи Пехливанян, която е брачна половинка на общинския координатор на ГЕРБ и ръководител на групата общински съветници от партията Бедрос Пехливанян, е била следена повече от месец и на 11 януари е била отвлечена от публичен паркинг в центъра на града. Тя е носила със себе си 20 хиляди лв.. След като е била похитена, дамата е била принудена да съобщи на нарушителите всички налични пари от вкъщи си - още към 45 хиляди в евро и левове.

За да не ги разпознае, двамата вземат решение да я убият. Същата вечер тя е била удушена, а ден по-късно, с цел да прикрият следите си, убийците разчленили тялото ѝ, след което изхвърлили елементи от него в река Русенски Лом край обитаемо място на 30 километра от Русе. В момента служители на реда и водолази още търсят елементи от тялото на дамата.

Задържаните са безработни и с престъпни прояви в предишното, сподели прокурор Георгиев и добави.

„ Единият от обвинените през вчерашния ден беше разпитан от прокурори и от проверяващия чиновник на Министерство на вътрешните работи пред арбитър от Окръжен съд Русе и показанията му са протоколирани по подобаващ ред. Той е индивидът, който ни заяви и къде са местата, на които е била умъртвена и в следствие частите от тялото ѝ са били изхвърлени в реката. След инспекция на тези негови пояснения, бяха открити в късните часове нощес и част от частите на тялото. Мотивът в този случай е напълно алчен “.

Веднага след убийството двамата си поделят парите, като единият изплаща няколко бързи заема в размер на 16 000 лева, а другият възнамерявал на идващия ден да си купува кола отвън Русе. Двамата са арестувани за 72 часа, като до петък прокуратурата ще изиска непрекъснатото им задържане под стража. Случаят се следи и от Върховна касационна прокуратура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР