Подробности за проведената акция по установяване на избягалия шофьор от

...
Подробности за проведената акция по установяване на избягалия шофьор от
Коментари Харесай

Георги Семерджиев не бил адекватен, когато е хванат на адрес, на който не е регистриран

Подробности за извършената акция по определяне на избягалия водач от тежката злополука с две жертви в София  дадоха на брифинг СГП и проверяващите. 

Сигналът е подаден нощес в 23:08 ч. и незабавно са пратени екипи на Пътна полиция, които са  отделили региона. Разследващ служител на реда с група е направил оглед. „ Факт е, че от удара автомобилът се разцепва на две и два човешки живота завършиха ”, сподели комисар Стойно Цветков от отдел „ Разследване ”. „ Лицето е арестувано на адрес, на който не е регистриран ”.

От думите на проверяващите стана ясно още, че мъжът е престъпно проявен.„ Тестове за опиати и алкохол чакаме, ще бъдат назначени експертизи. Има няколко лица, които ревизираме. Имам информация, че има още един пасажер в автомобила, вероятно за лице от женски пол ”, добави той. 

„ Моралът му не мога да разясня. Автомобилът не е с неговите табели, тъй като е спрян от придвижване, все пак си е разрешил да го кара. Установяваме дали книжката, която е показал, е годна, тъй като не е издадена от български органи. Открити са полицейски атрибути и синя лампа в автомобила му. През деня мисля, че е направил още едно нарушаване, само че не мога да съм безапелационен ”, добави Цветков.

е бил арестуван от отряд „ Кобра “ поради опасения, че може да е въоръжен и да окаже опозиция, заяви на брифинга шефът на следствието Ясен Тодоров.

„ Предстои обиск и изземване от жилището, само че чакаме бранител на лицето, а той желае да има бранител. Беше съответен до там да ми даде телефона на майка си и тя му откри бранител. Нищо не споделя, сега е самичък. След привършване на претърсването в дома му, на което той би трябвало да участва, ще бъде заведен в здравно заведение, където да му бъдат взети съответните проби. Не може да се заведе първо, тъй като, в случай че го изведем от местопроизшествието, след време неговите юристи може да пледират, че нещо не е непокътнато на местопроизшествието и сме му нарушили правата “, изясни Асен Тодоров.

Той добави, че в началото е осъществено претършуване на дома на родителите на Георги Семерджиев, само че са съумели по действен път да открият адреса в кв. „ Лозенец “, на който той е арестуван.

След като му бъдат взети сравнителни мостри, ще бъде преценено какво обвиняване ще му бъде предявено, както и каква мярка, сподели още Тодоров. В коментар за лицето, което е било дружно с водача в автомобила, той изясни, че имат догатки и работят по доста версии.„ Надявам се в най-кратки периоди, да приключим сполучливо това следствие, да установим обективната истина. Ние не сме предубедени във връзка с Георги Семерджиев “, сподели още шефът на следствието.

„ Всичко ще бъде тествано. Делото е разпределено. Предполагам, че при подобен нечовечен и необмислен метод прекратени млади два живота би трябвало да е обвиняване, което е съответно. За страдание безразсъдството е довело до тук ”, каза Илиана Кирилова, градски прокурор от СГП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР