Подразделението за специални доработки MULLINER на Bentley обяви, че в резултат

...
Подразделението за специални доработки
MULLINER на Bentley обяви, че в резултат
Коментари Харесай

22-цолова карбонова джанта за Bentley Bentayga

Подразделението за специфични доработки MULLINER на Bentley разгласи, че в следствие на сътрудничеството си с Bucci Composites, собствениците на първокласния всъдеход ще могат да оборудват своята кола с нови 22-цолови карбонови джанти.

За новата джанта на Bentayga, от Bentley коментират, че е най-голямата, която се произвежда, в международен мащаб и че само благодарение на консолидираното на комплект от нея, SUV автомобилът става с почти 25 кг по-лек.

От Bentley споделят също по този начин, че разработената взаимно с Bucci Composites карбонова джанта е първата в света, която е минала сполучливо всички тествания на TÜV (Technischer Überwachungsverei - Technical Inspection Association), в това число и на именитата писта Нюрбургринг.

Едно от тестванията, на които е бил подложен детайлът, е бил на удар в борд. Според Bentley, при сходен тест, алуминиева джанти би се спукала или счупила на парчета, което би довело до изцяло и експлозивно нарушение на конструкционната й целокупност.

При карбоновата обаче, при която слоевете въглеродни нишки са нанесени по специфичен метод, е било наблюдавано бавна загуба на налягане, което позволява безвредно понижаване на скоростта и премахване на повредата.

За момента, от Bentley не анонсират цена на карбоновата джанта за Bentayga, като споделят, че продажбите й ще започнат по-късно през тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР