Подразделението bp pulse на едноименния гигант, което през лятото на

...
Подразделението bp pulse на едноименния гигант, което през лятото на
Коментари Харесай

bp pulse анонсира първа по рода си коридорна зарядна мрежа за електрически камиони

Подразделението bp pulse на едноименния колос, което през лятото на предходната година откри първата си анонсира първи по рода си транспортен кулоар за зареждане на тежкотоварните машини.

На стратегически местоположения по Рейнско-алпийски кулоар в Германия са ситуирани и действат шест зарядни местоположения, които оферират опция за ултрабързо зареждане на електрически камиони с потенциал от 300 kW.

От bp pulse показват, че коридорът е един от най-натоварените пътни товарни направления в Европа, свързващ основни пристанища в Северно море в Белгия и Нидерландия със средиземноморското пристанище Генуа в Италия посредством мрежа от пътища, разпростряла се на общо 1300 км.

Новите зарядни са конфигурирани на търговски обекти на Aral в Германия сред Рейн-Некар и Рейн-Рур, а предвижданията са зарядната мрежа да бъде разширена с спомагателни местоположения през идващите 6 месеца.

При завършването на зарядния кулоар, инфраструктурата ще разрешава безпроблемното изминаване на електрическите камиони на над 600 километра в Германия.

Станциите на bp pulse са в положение да предложат зареждане на повече от 20 електрически камиона за една зарядна точка на дневна база. От компанията анонсират, че със зарядна сесия от 45 минути могат да бъде генериран спомагателен пробег на до 200 километра.

Според упованията на bp pulse, до 2030 година по европейските пътища ще се движат към 270 000 напълно електрически средно- и тежковарни камиона, като за тяхното действие ще бъдат нужни до 140 000 зарядни точки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР