Подпредседателят на Европейската комисия Вера Юрова заяви, че защитата на

...
Подпредседателят на Европейската комисия Вера Юрова заяви, че защитата на
Коментари Харесай

ЕК с план за защита на изборите от фалшиви новини и реч на омраза

Подпредседателят на Европейската комисия Вера Юрова съобщи, че отбраната на честните и свободни избори от подправени вести и дезинформация ще бъде сред централните точки на проекта за отбрана на европейската народна власт, който Европейска комисия има желание да приключи до края на годината, оповестиха полски медии.
" Защитата на предизборните акции от подправени вести ще бъде една от централните точки на Плана за деяние за европейска народна власт, който Европейска комисия ще одобри до края на годината ", съобщи еврокомисарят Юрова по време на спор в Европейския парламент.
Европейска комисия има намерение да предприеме ограничения за дезинформацията и речта на ненавист против опозицията в предизборните акции на доста страни, сподели тя.
Юрова съобщи още, че Европейска комисия ще разгласява първия си годишен отчет за върховенството на закона във всички държави-членки на Европейски Съюз през септември и че чиновниците на Европейска комисия сега организират виртуални визити в държавите-членки поради вируса. Докладът може да включва оценка на незабавните ограничения, признати от държавните управления, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР